Duiventil Demissionair Kabinet

astma

Koning Willem-Alexander heeft drie nieuwe bewindslieden beëdigd: Tom de Bruijn (D66) is benoemd tot minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Steven van Weyenberg (D66) gaat als staatssecretaris naar Infrastructuur en Milieu en Dennis Wiersma (VVD) is de nieuwe staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het demissionair kabinet van Mark Rutte – III (VVD, CDA, D66 en CU) is een duiventil geworden.

Feitelijk zou door het aanvaarden van een onverenigbare functie hun Kamerlidmaatschap van rechtswege eindigen, maar zij blijven gewoon lid van de Tweede Kamer. Hoe geloofwaardig is het om tegen burgers te zeggen: ‘regels zijn regels’, terwijl je zelf regels – nota bene: grondwettelijke regels – stilzwijgend aanpast als dat net effe beter uitkomt?

Zie: Regels zijn regels, behalve voor politici – Prof.Dr. Bert van den Braak

Dit geldt ook voor de negen onderstaande kamerleden, in totaal dus elf kamerleden die nu onverenigbare functies hebben:

1 reactie


  1. ·

    Hoe is het mogelijk dat we nog steeds geen officieel kabinet hebben en dat een demissionair kabinet wetten kan maken. Volgens de wet, is een demissionair kabinet alleen bevoegt om zich nog te bemoeien met lopende zaken. En dat ze als demissionair kabinet buiten bepaalde burger rechten omgaan, maar allerlei misdaden begaan in mijn ogen tegen de mensheid.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.