Beursgang ABN Amro

beursgang

Vraag aan het CDA, D66, de PvdA en de PVV (2 april 2015, kamerlid Omtzigt, kamerlid Koolmees, kamerlid Nijboer en kamerlid van Dijck)
Ik begrijp de hulp van het Nederlandse volk niet aan de ABN Amro. ABN Amro (Zalm) had het GELD nauwelijks binnen of hij, Zalm, vertelde al publiekelijk dat het Nederlandse volk het geld niet, of niet volledig, terugkreeg. Kunnen we bij een beursgang niet het bedrag dat het opbrengt AFTREKKEN van het bedrag dat het Nederlandse volk heeft betaald voor de ABN Amro? Er zijn al banken die ongeveer 1 miljard winst maken. Ik weet niet wat de ABN Amro voor winst maakt, maar als dit ook maar 1 euro is moet dit terug naar het Nederlandse volk totdat wij weer quitte staan.

Antwoord van de PvdA (4/4/15, kamerlid Nijboer)
Hartelijk dank voor uw vraag. Ik ben het zeer met u eens dat de ton erbij voor de top van ABN een onverantwoord en moreel onjuist besluit was. De PvdA heeft hiertegen dan ook zeer geageerd. Het blijft zaak bankiers erop te wijzen dat de maatschappij het niet accepteert dat wordt teruggegaan naar de oude situatie. Men heeft dienstbaar te zijn aan de samenleving in plaats van aan zichzelf.

Geen antwoord van het CDA (2/7/15, kamerlid Omtzigt)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van D66 (2/7/15, kamerlid Koolmees)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (2/7/15, kamerlid van Dijck)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *