Beveiliging Schiphol

beveiliging

Vraag aan het CDA, de PvdA, de SGP en de VVD (23 maart 2016, kamerlid van Toorenburg, kamerlid Marcouch, kamerlid van der Staaij en kamerlid Tellegen)
Wij beveiligers van Schiphol vragen ons af, hoe veilig het is om de veiligheidscontrole in vertrekhal-3 uit te voeren, waar er dagelijks in het openbaar duizenden passagiers en beveiligers staan? Dit gebeurt allemaal net één etage hoger in de vertrekhal, wat zichtbaar is voor iedereen. Wat is uw standpunt over de inrichting van de beveiliging in dat gedeelte van Schiphol?

Antwoord van de VVD (14/4/16, kamerlid Tellegen)
Bedankt voor uw bericht. U vraagt mij hoe veilig het is om uw werk in vertrekhal 3 op Schiphol uit te voeren. Gezien de actuele ontwikkelingen begrijp ik uw zorgen hierover. Ik ga ervan uit, zeker na de recente aanslagen op Brussel Zaventem, dat er ook voor de luchthavens voortdurend door de veiligheidsdiensten wordt gekeken naar de dreigingssituatie op Schiphol. De aanwezigheid van de Koninklijke Marechaussee is niet voor niets op Schiphol en andere luchthavens geïntensiveerd. Voor meer informatie daarover verwijs ik u door naar de volgende website – onderwerp van de NCTV: ‘Beveiliging (burger)luchtvaart‘.

Geen antwoord van het CDA (23/6/16, kamerlid van Toorenburg)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (23/6/16, kamerlid Marcouch)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de SGP (23/6/16, kamerlid van der Staaij)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *