Effect Overschrijding Bijverdiengrens WAO

effect
foto: Starfotograf

Vraag aan de CU, de PvdA, de SGP en de SP (kamerlid Ortega, kamerlid Vermeij, kamerlid Dijkgraaf en kamerlid Ulenbelt)
Hoe kan het bestaan dat een ‘oude’ WAO’er (pre-2004) bij overschrijding van de bijverdientolerantiegrens met een paar honderd euro wordt afgestraft met een boete van bijna twaalfduizend euro? (Ik weet dat het geen boete is maar een verrekening; ik ervaar het echter wel degelijk als een straf.) Bezwaar maken is zinloos, want het UWV heeft niets verkeerd gedaan. De wetgeving deugt dus kennelijk niet. Hebben regering en parlement zitten dutten toen de WAO in WIA is veranderd?

Zie voor meer informatie: Zzp-wao’er een duivelse ravijnricheldans

Antwoord van de SGP (20/5, kamerlid Dijkgraaf)
Bijverdienen naast een uitkering is altijd een gevoelige aangelegenheid. Het is mij niet bekend of dit onderwerp bij de behandeling van de WIA expliciet aan de orde gekomen is en hoe alert de Kamerleden destijds waren. Ik zal uw signaal in ieder geval meenemen bij de voorbereiding van verdere debatten over de sociale zekerheid.

Geen antwoord van de CU (29/6, kamerlid Ortega)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (29/6, kamerlid Vermeij)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de SP (29/6, kamerlid Ulenbelt)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Beste schrijver, opzich ben ik fel tegen iedere bijverdienste naast een uitkering, maar wat ik begrijp komt dicht in de buurt van de bijverdiengrens bij studiefinanciering (ook recent een vraag over gesteld op deze website). Als door een paar honderd euro +-12.000 moet worden terugbetaald, lijkt mij dit wel degelijk in strijd met het evenredigheidsbeginsel, waardoor bezwaar maken dus wel zinvol kan zijn.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *