Felicitaties Desi Bouterse

felicitaties
foto: N. Laughlin

Vraag aan het CDA (kamerlid Ferrier)
Kunt u aangeven waarom u als enige volksvertegenwoordiger de heer Bouterse heeft gefeliciteerd met zijn overwinning, terwijl hij in 1980 de regering van uw vader heeft omvergeworpen door een militaire coup te plegen, hij verantwoordelijk is voor de decembermoorden in 1982 in Fort Zeelandia in Paramaribo en de rechtszaak tegen hem nog steeds loopt in Suriname, hij betrokken was bij de gebeurtenissen in het dorp Moiwana in 1986, hij tot 11 jaar cel is veroordeeld bij verstek in Nederland voor cocaïne handel en de Nederlandse regering heeft verklaard dat hij niet welkom is in Nederland.

Discussie: De vraagster heeft aangegeven alleen belangstelling te hebben voor het antwoord van kamerlid Ferrier en wenst geen discussie over dit onderwerp op deze website. De discussie sectie zal dan ook niet geactiveerd worden na het antwoord van kamerlid Ferrier.

Antwoord van het CDA (2/11, kamerlid Ferrier)
Het is een hardnekkig misverstand dat mevrouw Ferrier de heer Bouterse zou hebben gefeliciteerd met zijn verkiezingswinst. Zij heeft slechts de partij van de heer Bouterse gefeliciteerd. De partij is meer dan de heer Bouterse alleen, en heeft een aantal goede mensen in haar gelederen. Vandaar dat mevrouw Ferrier hierbij benadrukte dat het na de verkiezingswinst nu aan zal komen op de kracht van de interne partijdemocratie van deze partij.