Infrastructuur Voorne Putten

infrastructuur

Vraag aan het CDA, de PVV en de VVD (21 september 2015, kamerlid van Helvert, kamerlid Madlener en kamerlid Visser)
Graag zie ik uw aandacht voor een oplossing voor de continue falende infrastructuur in het Botlek/Rotterdamse Haven gebied. De bewoners van het eiland Voorne Putten zijn voor ontsluiting naar hun werk (in het Botlek-, Europoort- en Maasvlaktegebied, alsmede de steden Rotterdam en Den Haag etc) volledig afhankelijk van 1 tunnel (de Botlektunnel) en 2 bruggen (De Botlekbrug en de Spijkenisserbrug). Zoals u wellicht vanuit de media heeft kunnen vernemen, en aan de hand van een eerdere discussie in de Kamer, voldoen geen van deze mogelijkheden (tegenwoordig) aan de eisen om ervoor te zorgen dat er een probleemloze ontsluiting van het eiland is. Rijkswaterstaat, de Provincie, Deltalinqs, de organisatie A15 en het ministerie van I&M geven geen gehoor op vragen en zelfs bedes om ervoor te zorgen dat de ontsluiting goed geregeld wordt. Wat mij raakt is dat de instanties zich niet genoodzaakt achten actie te ondernemen, zelfs niet voor de werkgevers. Honderdenduizenden mensen komen te laat, of helemaal niet op hun werk/school. Het milieu wordt vele malen zwaarder belast omdat auto’s urenlang stilstaan (niet altijd is de motor uit), goederen komen niet op tijd aan, waardoor schepen moeten wachten en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Antwoord van de VVD (2/10/15, kamerlid Visser)
Bedankt voor uw bericht inzake de problematiek bij Voorne-Putten. Wij zijn op de hoogte van de vele problemen en werken nauw samen met de wethouder van de gemeente Nissewaard om een oplossing te vinden voor de storingen. We hebben onlangs over dit onderwerp tevens Kamervragen gesteld, zie: ‘Oponthoud bij de Botlekbrug‘. Ik zal medio november op werkbezoek gaan om de problematiek bij de bruggen nader te onderzoeken. De lokale VVD-afdelingen blijven zich ook inzetten voor de enorme oponthoud in uw regio. Ik hoop u hiermee voldoende ge├»nformeerd te hebben.

Antwoord van het CDA (21/12/15, kamerlid van Helvert)
Excuus, ik heb er bij MiRT overleg veel aandacht voor gevraagd. Minister heeft toegezegd in 2016 eraan te werken! De problematiek is zeer bekend.

Geen antwoord van de PVV (21/12/15, kamerlid Madlener)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Goedemiddag, dank voor de antwoorden. Jammer alleen dat niemand maar dan ook niemand bij machte is (of zin heeft hieraan prioriteit te geven) om ervoor te zorgen dat de uitvoerder van deze werkzaamheden niet alleen “op tijd” oplevert, maar vooral KWALITEIT levert. Antwoorden van RWS geven uitsluitend aan “We moeten op tijd opleveren, UW ongemakken zullen ons een zorg zijn, WIJ zijn OP TIJD”. Ik weet natuurlijk niet welke opdracht de minister aan de bouwer verstrekt heeft, echter, ik vermoed dat men onder een claim uit probeert te komen, over de hoofden heen van alle honderd duizenden bewoners, bedrijven, chauffeurs en andere gedupeerden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *