IOW en Pensioen

iow
Vraag aan het CDA, D66, de PvdA en de VVD (8 maart 2018, kamerlid Peters, kamerlid van Weyenberg, kamerlid van Dijk en kamerlid van der Linde)
Hoe kan het dat bij de IOW het inkomen van de partner buiten beschouwing blijft, terwijl als je gescheiden bent het gedeelte van het pensioen wat volgens de wettelijke regels vereffend is, wel wordt afgetrokken. Het voelt als dubbel straf. Tegen je wil gescheiden en nu ook nog geen recht op het pensioen. Vind het een oneerlijke en onrechtvaardige inhouding. Graag zou ik willen dat het pensioen van een ex-partner net zo goed buiten beschouwing blijft. Ik zie het verschil niet. Ik hoor graag waarom dit is.

Geen antwoord van het CDA (8/6/18, kamerlid Peters)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van D66 (8/6/18, kamerlid van Weyenberg)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (8/6/18, kamerlid van Dijk)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (8/6/18, kamerlid van der Linde)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

4 reacties


 1. ·

  Goededag. Ik ben een Nederlandse vrouw van 43 jaar. Ik zit nu ziek thuis omdat ik erdoorheen zit . Sinds sept 2017 overgenomen door ander bedrijf waardoor ik nu s nacchts 00.30 uur moet opstaan, dus de rest van me sociale leven staat op een heel laag pitje eigelijk heb ik die nu niet meer. Mijn werkgever wil niet mee werken aan andere werktijden, dus . Waarom laten jullie mensen vanaf 45 / 50 niet gewoon met pensioen gaan om te gaan genieten ipv elk jaar een jaar erbij voordat ze kunnen stoppen, als ik mag stoppen zou ik 69 ( schandalig ) zijn, dat betekent eigelijk naar huis, en dat was het. Andere landen waarvan ik zeker van 1 weet stoppen ze al als de mensen 40 zijn. Sommige. Landen mogen ze maar 6 uur per dag werken. Alleen in NEDERLAND heb je zo, n system. Ik ben moe en wil gaan genieten . Maar ja ik ben getrouwd en dan zal het inkomen ineens heel weinig worden. Laat de mensen die 45 / 50 gewoon met pensioen gaan en verder genieten , dat hebben ze verdiend. Help de mensen die in NEDERLAND wonen .

  Beantwoorden

 2. ·

  Ik heb een vraag over de pensioenen. Sinds ik met pensioen ben, sinds 2010, is mijn pensioen niet geïndexeerd. Daar kan ik mee leven en ben blij dat ik na een zwaar arbeidsleeftijd met pensioen ben.

  Wat ik erg tegenstrijdig vind en wat mij ergert is dat wel erg veel aan de vergrijzing word toegeschreven. Vergeten word de invloed van onmogelijkheid van pensioen opbouw door het gebrek aan vaste contracten en zzp ers. Maar goed, tijden veranderen. Wat mij erg trof is dat er geld voor zonnepanelen op scholen uit de pensioenpot betaald worden. Er werd in het nieuws bij vermeld dat het terugbetalen van het “geleende geld” onbeperkt lang mag duren. Ik snap dit niet. Ik ben een groot voorstander van verduurzaming en heb zelf ook mijn oude woning maximaal laten isoleren en heb zonnepanelen.
  Maar vaak denk ik dat de samenhang en verantwoordelijkheid zoek is.
  Geld tekort? Dan wordt er niet naar het functioneren van organisaties gekeken, nee gemakkelijker is om dit van de bevolking te onttrekken. Dan denk ik naast de pensioenen ook aan gezondheidszorg.

  Tjitske Kramer

  Beantwoorden

 3. ·

  DE Roofstaat der Nederlanden onder de kabinetten Lubbers en het eerste kabinet Kok tientallen miljarden guldens achterhield. Dit deed de overheid door met behulp van de uitnamewet de werkgeversbijdrage aan de pensioenen jaar in jaar uit te verlagen. Hierdoor was de achterstand op de premiebetalingen in 1992 al opgelopen tot 32,86 miljard gulden. De betrokken centrales, het ABP zelf, de Verzekeringskamer en de Raad van State tekenden allen bezwaar aan tegen de uitnamen. Daarnaast eigende de overheid zich onder andere nog 3 miljard gulden van het vermogen voor het bovenwettelijke deel van de invaliditeitspensioenen toe.
  En de bevolking kan zich doodwerken voor de ROOFSTAAT der Nederlanden.
  Met zo een regering heb je geen vijanden nodig.

  http://adbroere.nl/web/nl/columns/het-abp-en-het-mysterie-van-de-verdwenen-miljarden.php

  Schapen der Nederlanden het word tijd voor actie.

  Beantwoorden

 4. ·

  ik vind het schandalig me ex is overleden maar ik krijg geen pensioen van svb bank omdat ik hertrouwd ben kan toch niet je heb toch samen in het huwelijk pensioen betaald. in de perio dat je wel getrouwd was dit moet echt veranderen kan echt niet.. nu strijkt svb bank het pensioen op van mijn exman op terwel ik en hij dat hebben op gebauwd in ons huwelijk, dit moet stoppen laaste getrouwde vrouw moet wel rechten houden en als me ex niet hertrouwd is moet de laaste vrouw gewoon hun gezammerlijk pensioen opbauw krijgen, dit is opgebouwd in het huwelijk dat zij getrouwd waren dus svb bank zegt u bent wel afgekeurd maar omdat u hertrouwd ben vervalt dit schandalig dit is opgebouwd in het huwelijk ben het nu dus kwijt aan svb bank bedank denhaag

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *