Misbruik Wet Werk en Zekerheid

misbruik
Vraag aan de CU, het FvD, de PVV en de VVD (9 maart 2018, kamerlid Bruins, kamerlid Baudet, kamerlid de Jong en kamerlid Nijkerken)
Al in 2015, bij de komst van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ), is er gewaarschuwd door werknemers dat er door werkgevers misbruik zou worden gemaakt van de mogelijkheid om werknemers na de 7+8+8 constructie geen vaste aanstelling te geven. Dit wordt dus ook op grote schaal toegepast. Bij mijn werkgever PostNL worden aan de lopende band goede werknemers aangenomen, zij werken dan 7+8+8 maanden met goed functioneren, worden dan een half jaar naar huis gestuurd en na een half jaar weer aangenomen onder dezelfde voorwaarden. Niks vast contract! Ik begrijp na het lezen van meerdere meldingen over dit onderwerp dat ‘de vinger aan de pols’ gehouden zou worden. Maar inmiddels zijn we bijna 3 jaar verder. Kunnen werknemers geen vast contract krijgen. Geen toekomst opbouwen, geen hypotheek krijgen enz. Wat gaan jullie hier aan doen?

Geen antwoord van de CU (9/6/18, kamerlid Bruins)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van het FvD (9/6/18, kamerlid Baudet)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (9/6/18, kamerlid de Jong)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (9/6/18, kamerlid Nijkerken)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

2 reacties


 1. ·

  Het is maar 1 van de zaken waar de regering Rutte mee wordt geconfronteerd en ziet dat ook dit plan, toevallig ook afkomstig van de VVD, niet werkt. We kunnen niet anders stellen dan dat het niets doen een bewuste keus is binnen de regering. We hoeven hier niet ingewikkeld over te doen, Rutte en de VVD kwamen met een plan waar al van te voren gewaarschuwd werd dat dit niet zou uitpakken zoals gezegd en bedoeld. Al hoewel we ook kunnen stellen dat dit wetende en toch doorzetten van een plan als dit, de VVD bewust gekozen heeft en dus ook gekozen heeft tot het op grote schaal misbruiken van werknemers. Ze wisten dit en hebben bewust gekozen voor deze opzet.

  Inmiddels zijn we jaren verder en zien we het overal gebeuren. Net zoals de ‘Melkert baan’ wordt er iets ingezet (uiteindelijk) ten kosten van de werkgelegenheid in plaats voor werkgelegenheid.

  Langzamerhand begint het beeld naar boven te komen, dat er hier wordt gehandeld om mensen ‘afhankelijk’ te maken en houden. Daar waar men kan. Een uitkeringsinstantie als het UWV doet hierin netjes mee. Wie controleert dit eigenlijk allemaal? Wie stapt in als het beleid en handelen zo faalt? Leuke cijfers in de medio gooien over minder werkelozen (want ze rekenen een persoon die 1 uur werkt inmiddels ook als niet werkeloos), plannen voor werknemers boven de 50 die wel moeten worden aangenomen, het eeuwige miskleunen op onderwijsbeleid, het niets doen betreft ziekenzorgverzekeringen die maar doen wat ze zelf willen, …enz. enz.

  Wie grijpt in, wanneer zaken zo opvallend verkeerd gaan, wanneer leugens keer op keer te bewijzen zijn. Een goed stuk, geschreven hierboven. Hoe kan het dat PostNL al zo lang werknemers uitbuit? Er is nog iets wat zich daar afspeelt. Wist u dat mensen bij PostNL bij een 15 min pauze, 5 min aftrek van de pauze (uren werk) krijgt (dus maar 10 min pauze) vanwege de tijd dat er naar de wc gegaan word!? Terug naar de jaren 30 tot 50? Wat zijn dit voor misselijke mensen, die dit durven te beslissen. Wie pakt dit aan? En wel NU!

  Beantwoorden

 2. ·

  Helaas krijg ik geen reactie op mijn bovenstaande vraag. Teleurstellend, maar typerend! Toch probeer ik het nog een keer: ‘Hoe gaan jullie dit misbruik door de werkgevers oplossen?’

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *