Kinderhandel en Pedofilie

pedofilie

Misbruik van Kinderen: Wat gaan we doen aan pedofilie. Hoe gaan we het misbruik van kinderen tegen gaan? Kinderen die op zeer jonge leeftijd in Nederland, onder invloed van drugs en alcohol, gedwongen worden om sex te hebben met volwassenen.

foto: Vlado
foto: Vlado
De Republikein Chris Smith, lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, drong er afgelopen dinsdag (12 februari 2013) bij minister van Buitenlandse Zaken John Kerry op aan de Verenigde Naties te bewegen het Internationaal Gerechtshof in Den Haag van zetel te laten veranderen (zie Bas Paternotte op Geenstijl). Smith is tevens voorzitter van de Commission on Security and Cooperation in Europe (CSCE), beter bekend als de Helsinki Commission, die toeziet op de naleving van de Helsinki-akkoorden, internationale afspraken over mensenrechten, waaronder mensenhandel en kindermisbruik. De CSCE hield in oktober vorig jaar een hoorzitting over kindermisbruik in Nederland en met name de rol van voormalig secretaris-generaal van Veiligheid en Justitie Joris Demmink. In Resolution 62 van 12 februari 2013, staan onder meer de volgende overwegingen van Smith om de VN te vragen het Internationaal Gerechtshof te verplaatsen:

  • de verklaringen van drie Turken die zeggen als minderjarige verkracht te zijn door Demmink tussen 1995 en 1997 in respectievelijk Istanbul, Bodrum en Edirne;
  • de verklaringen van verschillende Turkse politie- en veiligheidsfunctionarissen dat Demmink tussen 1995 en 2003 Turkije bezocht heeft;
  • de verklaring van Demmink in de jaren negentig Turkije niet bezocht te hebben;
  • de verklaring van minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) dat hij geen formeel onderzoek wil starten naar de beschuldigingen aan het adres van Demmink;
  • de bedreiging en mishandeling van de Turkse journalist Burhan Kazmali die zich met de kwestie bezighoudt;
  • dat daders van mensenhandel in Nederland vaak niet langer dan één jaar gevangenisstraf krijgen;
  • dat de huidige staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) in 1998 als Officier van Justitie onder ede heeft verklaard dat hij een zaak over kindermisbruik, waarbij ambtenaren waren betrokken, niet verder mocht onderzoeken;
  • dat de geloofwaardigheid van het Internationaal Gerechtshof ondermijnd wordt door gevestigd te zijn in een land dat weigert de Demmink-kwestie adequaat te onderzoeken.

foto: Vlado
foto: Vlado

Vraag aan het CDA, de CU, de PvdD en de SP (21 september 2012, kamerlid Oskam, kamerlid Segers, kamerlid Thieme en kamerlid Kooiman)
Kunt u aangeven wat uw partij gaat doen om het misbruik van kinderen tegen te gaan? Kinderen die op zeer jonge leeftijd in Nederland, onder invloed van drugs en alcohol, gedwongen worden om sex te hebben met volwassenen. Volgens de video ‘Dutch Injustice: When Child Traffickers Rule A Nation’ zijn ook hooggeplaatste personen bij deze zaken betrokken. Waarom rust er een taboe op dit soort zaken, waardoor bijvoorbeeld onderzoeken als de Rolodex-zaak, ondanks zeer duidelijk bewijs, gestopt worden?

Antwoord van het CDA (21/9/12, kamerlid Oskam)
Uw vraag is wat het CDA eraan doet om kindermisbruik tegen te gaan. Het gruwelijke kindermisbruik dat zich heeft afgespeeld bij kinderdagverblijf ‘Het Hofnarretje’ heeft de samenleving geschokt. Sindsdien staat bij alle politieke partijen de bestrijding van zedenmisdrijven bovenaan de agenda. Maar het is het CDA geweest dat de drijvende kracht is geweest achter drie belangrijke maatregelen:

  • Een verbod op de pedofielenclub ‘Martijn’
    Het CDA komt (samen met de ChristenUnie) met een wetsvoorstel om Martijn te verbieden. Minister Opstelten van Veiligheid & Justitie, toch bekend als een krachtig crimefighter, heeft maandenlang geaarzeld om deze pedofielenclub aan te pakken. Het aangekondigde wetsvoorstel moet erin voorzien dat verenigingen kunnen worden verboden als hun bestuursleden veroordeeld zijn, en dat het Verdrag van Lanzarote (dat landen verplicht om alle vormen van seksuele uitbuiting en seksueel misbruik van kinderen te voorkomen en kinderen te beschermen) in de Nederlandse wetgeving wordt verankerd.
  • Afschaffing van verjaring voor ernstige zedendelicten
    Al lange tijd maakt het CDA zich sterk voor afschaffing van verjaring voor ernstige zedendelicten. Juist zedenmisdrijven kunnen zich soms, vanwege hun specifieke aard, pas na lange tijd openbaren: er gaat soms lange tijd voorbij voordat slachtoffers het in hun vroege jeugd opgelopen trauma hebben verwerkt en met de ervaringen naar buiten durven te treden. Bovendien lukt het door nieuwe (DNA-)technieken steeds vaker om cold cases op te lossen. Het is, voor slachtoffers en hun naaste omgeving, maar ook voor de hele samenleving, niet te verkroppen wanneer door het verlopen van de verjaringstermijn bestraffing van de daders niet meer mogelijk is. Het CDA heeft zich er hard voor gemaakt dat afschaffing van verjaring voor zedendelicten in het regeerakkoord is opgenomen. Inmiddels is een wetsvoorstel door de Eerste Kamer aangenomen, dat voorziet in afschaffing van verjaring voor zedendelicten en een aantal andere zeer ernstige misdrijven (ook al lange tijd bepleit door het CDA).
  • Gratis ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ (VOG) voor vrijwilligers die met kinderen werken
    Organisaties die met kinderen werken, moeten een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) vragen van hun vrijwilligers. Zo’n VOG kost ruim € 30; deze kosten worden bijna altijd vergoed door de organisaties (zoals scouting, sportclubs, kinderkampen), wat veel kosten oplevert. CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg heeft zich er hard voor gemaakt dat VOG’s gratis worden voor vrijwilligers die met kinderen werken. Vrijwilligersorganisaties, die doorgaans niet al te ruim in de slappe was zitten, worden hier sterk mee geholpen. Een gratis VOG draagt bij aan een eenvoudiger screening van vrijwilligers, en aan de veiligheid van kinderen.

U refereert verder aan de Rolodex-zaak. Daarmee ben ik – los van berichtgeving in de media – niet bekend. Volgens mij is de zaak in de afgelopen jaren in de Tweede Kamer ook niet aan de orde geweest.

Geen antwoord van de SP (23/9/12, kamerlid Kooiman)
De SP zal geen antwoord geven op deze vraag.

Geen antwoord van de CU (21/12/12, kamerlid Segers)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdD (21/12/12, kamerlid Thieme)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.


Peter Oskam en Peter Omtzigt op 10 januari 2013

Vragen van de kamerleden Peter Oskam en Pieter Omtzigt (beiden CDA) aan de ministers van Veiligheid en Justitie en van Buitenlandse Zaken over resolutie 838 van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten, die voor een deel gaat over vermeende mensenrechtenschendingen in Turkije en Nederland (ingezonden 10 januari 2013). De beantwoording is uitgesteld op 30 januari 2013. Minister Opstelten heeft antwoord gegeven op 27 februari 2013.

Hoorzitting Helsinki Commissie op 4 oktober 2012

Hoorzitting Helsinki Commissie van het Amerikaanse Congres in Washington op 4 oktober 2012 over ‘kinderhandel, kindermisbruik en pedofilie’ vanuit o.a. Nederland.

Peter Oskam en Peter Omtzigt op 5 november 2012

Vragen van kamerleden Peter Oskam en Pieter Omtzigt (beiden CDA) op 5 november 2012 aan en antwoorden van de ministers van Buitenlandse Zaken en van Veiligheid en Justitie over de de brief die ambassadeur Bekink op 17 augustus 2012 aan de Amerikaanse afgevaardigde Joseph Pitts over beschuldigingen van kindermisbruik van oud secretaris-generaal Veiligheid en Justitie Demmink en de Amerikaanse weerlegging van de brief van de ambassadeur.

1 reactie


  1. ·

    De zaak van Maria Elena Ossewaarde en Egle Valyte Interpol case geopend in Nederland Belgium Spanje Litauwen Criminele famllie Ossewaarde Haitjemas. Kinder handelaars. verkrachters WC papas. Sinds weeshuis van Seroskerke Veren Egle Valyte moeder

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *