Kosten Koninklijk Huis

kosten
foto: aloxe

Vraag aan de PvdA, de PVV, de SP en de VVD (kamerlid Recourt, kamerlid Elissen, kamerlid van Bommel en kamerlid van der Burg)
Waarom betaalt de belastingbetaler nu in tijden van crisis en recessie nog steeds zoveel aan de leden van het Koninklijk Huis? Ik denk aan de kosten van privé vluchten, huur van de paleizen en andere belastingvoordelen. Een miljoen minder moet makkelijk kunnen.

Antwoord van de SP (17/2, kamerlid van Bommel)
De SP heeft al jaren kritiek op de kosten van het koninklijk huis. De totale kosten zijn niet inzichtelijk en sommige privileges moeten echt aan banden worden gelegd. De belastingvrijstelling is niet meer van deze tijd en het onbeperkt vliegen is gelukkig al aan banden gelegd.

Antwoord van de PvdA (19/4, kamerlid Recourt)
Representatie mag wat kosten, maar in tijden van zware bezuinigingen moet iedereen een bijdrage leveren. Dit geldt zeker voor diegenen die dat kunnen dragen. De PvdA wil daarom 10 miljoen euro bezuinigen op de kosten van het Koninklijk Huis. De PvdA is daarnaast zeer kritisch over de sterk achterhaalde belastingvrijstelling van het Koninklijk Huis.

Geen antwoord van de PVV (17/5, kamerlid Elissen)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (17/5, kamerlid van der Burg)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Van monargist ben ik deze week republikein geworden. Onze kroonprins heeft het nog steeds niet in de gaten dat er ook gewone mensen in Nederland leven. Met de positie die hij heeft, blijkt hij zich te kunnen veroorloven over de rug van veel onderdanen een “vakantiehuis” te kopen van enkele miljoenen Euros. Moet een man met deze inzichten onze koning worden, bewaar ons hier alstublieft voor.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *