Mens en Betere Wereld

mens
Vraag aan D66, de PvdA, de PVV en de SP (16 augustus 2017, kamerlid Pechtold, kamerlid Asscher, kamerlid Wilders en kamerlid Roemer)
Al enige tijd moet ik aanzien hoe de economie achteruitgaat. Bedrijven gaan failliet, de crisis enz. De crisis is gecreëerd door de banken en wij als mens mogen dat ook gaan betalen. Grote bedrijven dragen ook bij aan het kapot maken van de wereld, economie en de mens.
Waarom laten we Amerika hun gang gaan als het gaat om oorlog? Zij zijn degene die overal op de wereld militairen heeft geplaatst. Waarom steunen wij hun en zeggen we niet stop met de massa moorden. Waarom laten we de Rothchilds de macht in handen houden? Zij kunnen met hun vermogen alle daklozen, arme mensen, derde wereld problemen oplossen. Maar dat doen ze niet omdat het geld in het laatje brengt. En wij steunen dit allemaal? Als mens gaan we eronderdoor en maken we alles kapot door het stomme geld, wat fictie is, en macht. Wordt eens wakker mensen. Ipv een consumentenbond, maak een mensenbond. Elk jaar groeien als bedrijf maakt de mens kapot, wordt de kloof steeds groter en meer criminaliteit. Laten we een betere wereld voor alle mensen, dieren en de natuur creëren. We hebben de techniek ervoor. Laten we voor de mens gaan en niet het geld en de macht.

Antwoord van de SP (22/8/17, kamerlid Roemer)
Uw zorgen begrijpen wij heel goed. Daarom pleiten wij al sinds jaar en dag voor eerlijkere verdeling van de rijkdom. Dat een elite van superrijken heel veel vermogen en inkomen in handen heeft, is onacceptabel. Ook is de SP consequent anti-interventionistisch. Daarover leest u hier meer: Leren van de mislukte ‘Oorlog tegen het Terrorisme’.

Antwoord van D66 (16/11/17, kamerlid Pechtold)
Hartelijk dank voor uw vraag. We waarderen het zeer om inhoudelijke tips en informatie te ontvangen, die ons helpen bij onze standpuntbepaling. Door omstandigheden zijn wij tot nu toe nog niet in de gelegenheid geweest uw vraag te beantwoorden. Onze excuses hiervoor.

Verdrag van Rome
Zestig jaar geleden werd het Verdrag van Rome getekend, de opmaat naar de huidige Europese Unie. Sindsdien koesteren we decennia van vrede, veiligheid en welvaart. Nederland was één van de zes ondertekenaars van het Verdrag. Wij speelden een voortrekkersrol in Europa. 60 jaar na het Verdrag van Rome gloort er nieuwe hoop. Er gebeurt iets in Europa. In steeds meer landen lijkt het besef door te breken dat de Europese Unie niet sterker wordt van nog meer populisme en verdeeldheid. Met optimisme en nieuw elan kunnen we het tij keren. Europa vernieuwen en klaarstomen voor de volgende zestig jaar.

EU
We leven in tijden van veranderende geopolitieke verhoudingen. Niet alleen in Washington, ook in Moskou en Ankara worden machthebbers gedreven door een nieuw zelfbewustzijn. Europa kan niet achterblijven. Waar sommigen dat zelfbewustzijn zoeken in nationalisme, populisme en nepoplossingen, zien wij kansen voor een daadkrachtige en democratische Europese Unie. Als Trump roept dat hij de NAVO gedateerd vindt, is Europese krachtenbundeling geboden. De EU-landen geven ongeveer net zoveel uit aan Defensie als China en drie keer zoveel als Rusland, maar zijn een stuk minder effectief.

Banken
D66 wil een bankensector die concurrerend en veilig is. Waarin het belang van de klant centraal staat en risico’s niet meer worden afgewenteld op de belastingbetaler als een financiële instelling in de problemen komt. Een aantal banken is nu zo groot en zo verweven met de economie, dat zij niet verantwoord failliet kunnen gaan. Zij zijn ‘too-big-to-fail’. Dat moet veranderen. De rekening van het faillissement moet niet bij de overheid terechtkomen, maar bij de aandeelhouders en de andere vermogensverstrekkers. Ook moeten banken zo worden georganiseerd dat de essentiële functies, zoals het betalingsverkeer, in geval van nood direct kunnen worden overgedragen aan een gezonde bank. Als stok achter de deur moet er een wettelijk verbod komen op ‘too big to fail’, zodat de toezichthouder kan ingrijpen als een bank te groot dreigt te worden.

Natuur
Voor ons zijn natuur en ruimte meer dan alleen gebruiksmiddelen voor ons onmiddellijke nut. Onze verbondenheid met de natuur is veel groter. D66 wil dat natuur beschermd wordt, omdat wij de wereld beter door willen geven aan onze kinderen dan wij haar aantroffen. Onze kinderen moeten ook de kans krijgen te genieten van bossen, zeeën en de veelheid aan diersoorten.
Ik vertrouw erop u voldoende te hebben geïnformeerd.

Geen antwoord van de PvdA (16/11/17, kamerlid Asscher)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (16/11/17, kamerlid Wilders)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

3 reacties


 1. ·

  Beste partij SP,
  Bedankt voor uw reactie maar er zijn een aantal vragen onbeantwoord gebleven. Hierbij enkele andere vragen.
  Waarom vertellen jullie niet gewoon de waarheid hoe het zit met Nederland als bedrijf? Waarom pleiten jullie niet voor gezond voedsel zonder chemicaliën en ” suikers”? Waarom houden jullie de chemtrails in stand? Waarom sluiten we de bankiers niet op voor hun daden? De tijd is hier en nu om schoon schip te maken. Vertel de mensen de waarheid, vertel dat ze al die tijd voorgelogen zijn, in een illusie geloven. Wij de mens betalen jullie, dus kom dan ook voor ons op.

  Beantwoorden

 2. ·

  Juist! Gelukkig beantwoordt de SP in ieder geval wel deze vraagstukken. De rest blijft stil….

  Beantwoorden

 3. ·

  Ik heb ook een vraag: Tweede Kamer / Overheid wie dienen jullie nu? Het volk? Of de mensen met het meeste geld/elite/bedrijven?

  Het Volk wil dat het goed gaat met de mensen.
  De Overheid zegt alleen dat het goed met Nederland gaat als het goed gaat met de economie: nationaal bruto product gegroeid is.

  Het Volk wil gewoon genezen van kwalen/ziektes. Gezond zijn. Natuurgeneeswijzen. Genezing van kanker (allang mogelijk). En alle andere geintroduceerde Westerse ziekten.
  De Overheid steunt de grote bedrijven/pharmaceuten, voor de centen. Pillen. Patenten. Vaccins. Laat zelfs chemtrails toe en antwoord GEEN ENKELE vraag hierover op deze site.

  Het Volk wil vrije energie/gratis of veel goedkopere energie. Tesla energie of Stoommachines via combinatie van eb en vloed en aardwarmte.
  De Overheid ondersteunt de bedrijven voor windenergie of zonnepanelen of subsidieert alle bedrijven en universiteiten voor iets dat geld verdient.

  Het Volk wil gewoon een economie gebaseerd op waarde die mensen leveren aan andere mensen.
  De Overheid wil graag rekenen met centen, geld laten creëren met computerknoppen, banken die leningen uitgeven met geld dat ze niet hebben en er ook nog aan verdienen en een piramidespel spelen gebaseerd op groei van bevolking en economie.

  Het Volk wil niet iedere dag in de file staan. Het Volk wil niet leven met een systeem dat Nederland nog overbevolkter moet worden dan het al is en nog verder dichtslibt op de wegen omdat over 5 jaar er weer meer miljoenen mensen in Nederland moet wonen omdat de economie/bruto binnenlands product niet groeit.
  De Overheid wil graag geld zien. Meer mensen, betere economie, meer geld! Rutte je doet het goed!

  Het Volk wil een stem. Oekraïne verdrag, Sleepwet, plofkippenbedrijven.
  De Overheid wil dat niet en luistert niet naar het volk.

  1 WOORD: *****SCHANDALIG ******

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *