Vrijwilliger en Mantelzorger

vrijwiliger
Vraag aan 50Plus, het CDA, de SP en de VVD (15 augustus 2017, kamerlid Sazias, kamerlid Kuik, kamerlid Marijnissen en kamerlid Hermans)
Ik ben bijna 60. Heb vanaf mijn 17e gewerkt totdat ik door mantelzorg voor mijn zoon met psychiatrische problematiek en verslaving problematiek, overal naar buiten gewerkt ben. Ben nu mantelzorger en vrijwilliger. Zie dit als werk. Echter zonder te verdienen. Hoe ziet u dat?

Antwoord van de SP (18/8/17, kamerlid Marijnissen)
Hartelijk dank voor uw vraag aan de SP-Tweede Kamerfractie. Ik begrijp dat u uw taken als mantelzorger ziet als werk, zonder dat u ervoor betaald krijgt. Mantelzorger ‘word je niet’, het overkomt je. Natuurlijk wil je alles uit de kast halen om te zorgen voor je kind, ouder of andere geliefden. Maar de druk op de mantelzorger wordt groter. Er wordt steeds meer van ze gevraagd, maar bovenop de intensieve zorg, is er dat geregel, gedoe en vaak hoge kosten die gemaakt worden. Heel veel mantelzorgers staan onder zware druk en velen gaan er zelfs aan onderdoor. De mantelzorger geeft warme en liefdevolle zorg, maar houdt dat alleen vol bij voldoende waardering en ondersteuning. Mantelzorg mag echter geen professionele zorgverlening vervangen. Waar nodig moet professionele zorg ingezet worden. Als SP zijn we volop bezig om de positie van de mantelzorger te verbeteren. Zie bijvoorbeeld: ‘Mantelzorg‘.

Geen antwoord van het CDA (15/8/17, kamerlid Kuik)
De vraagsteller heeft zelf de vraag per email gesteld aan kamerlid Kuik.
Het kamerlid Kuik wil direct contact hebben met degene die de vraag stelt. Op dit moment heeft kamerlid Kuik de vraagsteller nog geen antwoord gegeven.

Geen antwoord van 50Plus (15/11/17, kamerlid Sazias)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (15/11/17, kamerlid Hermans)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *