Kinderen Uitzetten

kinderen
Vraag aan het CDA, de CU, D66 en de PvdA (14 augustus 2017, kamerlid Keijzer, kamerlid Voordewind, kamerlid Groothuizen en kamerlid Kuiken)
Hoe is het in godsnaam denkbaar dat twee kinderen die in Nederland geboren zijn, teruggestuurd gaan worden naar het land van hun ‘niet herkomst’ onder de noemer van ‘naar het land van hun herkomst’? Ze spreken de taal niet, hebben de cultuur niet, hebben hun opleiding niet. Worden als buitenlanders en andersdenkenden gezien in hun toekomstige land. Dit kun je (eigenlijke Nederlandse) kinderen echt niet aandoen.
De rechter houdt zich kennelijk vast aan de Nederlandse wetgeving. Onze Nederlandse wetgeving ten aanzien van deze kinderen loopt mijnsinziens hopeloos achter. Wilt U hier echt heel snel wat aan doen? Dit is een persoonlijke marteling voor deze kinderen. En mocht dit niet lukken: het snel aanpassen van de wetgeving, dan vraag ik Regering en Parlement om op grond van humanitaire redenen, deze kinderen die in Nederland geboren zijn, naar school gaan en van onze cultuur deel uitmaken, ook in Nederland een toekomst te gunnen. Wijs hen derhalve niet uit. Ik ben bereid dit standpunt in uw vergadering nader toe te lichten.

Antwoord van de CU (14/8/17, kamerlid Voordewind)
Ik kan in deze fase niets zeggen in het belang van de goede uitkomst van de onderhandelingen. Uiteraard ken ik de negatieve gevolgen van het uitzetten van kinderen na vijf jaar verblijf in Nederland.

Geen antwoord van het CDA (14/11/17, kamerlid Keijzer)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van D66 (14/11/17, kamerlid Groothuizen)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (14/11/17, kamerlid Kuiken)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Beste Jos, U heeft gelijk dat deze kinderen eigenlijk Nederlandse kinderen zijn en hier thuis horen. De moeder echter heeft, naar het schijnt, haar verblijf in Nederland met leugens en bedrog bijna 10 jaar weten op te rekken. Moet dat dan beloond worden? Evengoed zal het er wel op uitdraaien dat de kinderen mogen blijven en met hun moeder verenigd worden. Vooruit dan maar denk ik dan…….. super goed voor de kinderen, er lopen ergere boeven los in Nederland en ik moet de moeder nageven dat ze strijd als een leeuwin voor een betere toekomst voor haar kinderen. Laat de politiek zich maar druk maken om er voor te zorgen dat dit soort toestanden niet langer dan 2 jaar kunnen duren. Benieuwd wat Kamerlid Voordewind hiervan vindt.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *