Naam Bordje voor Kamerlid

naam
Vraag aan 50Plus, D66, de PVV en de VVD (31 oktober 2016, kamerlid Krol, kamerlid Verhoeven, kamerlid Bosma en kamerlid Elias)
Zou het niet een goede optie zijn om alle kamerleden, indien zij spreken ten tijde van politieke zendtijd, te voorzien van naam en met name partij naam. Hiermee kun je in ieder geval beter zicht krijgen op de handel en wandel van de politieke partijen. Het geeft je tevens een goed beeld hoe deze bewuste partij omgaat met onze belangen. Ik zit nu te kijken naar een politiek debat van minister Kamp, maar als er dan een interruptie is, weet ik niet door welke partij dit is. Als de omroep dit niet wil, kunnen de Kamerleden toch gewoon een naam bordje opspelden of zoiets!

Antwoord van 50Plus (1/12/16, kamerlid Krol)
Het duidelijk tonen van de naam van een spreker in de Tweede Kamer lijkt 50PLUS een goed idee. Het is verstandig als u dit voorstel voorlegt aan de ambtelijke organisatie van de Tweede Kamer. Die kan hierover beslissen en/of het idee doorgeleiden naar de juiste persoon of instantie.

Antwoord van de VVD (4/1/17, kamerlid Elias)
Dank voor uw vraag. Ik ben het met u eens dat het voor de kijker prettig is om tijdens een debat te kunnen zien wat de naam en fractie van de spreker zijn. Dit maakt het debat veel beter te volgen. Voor NPO Politiek is het uiteraard aan de NOS of zij de voordelen op vinden wegen tegen de extra kosten, daar blijf ik verder buiten. Bij de live debat-app van de Tweede Kamer zelf, beschikbaar voor de meeste telefoons en tablets, wordt iedere spreker al wel van naam en fractie voorzien. Ook bij de vragenuurtje op NPO 1 op dinsdagmiddag gebeurt dit.
Overigens los ik het zelf wanneer ik de Kamer voorzit op door bij iedere spreker de naam en fractie te noemen alvorens ik iemand het woord geef.

Antwoord van D66 (7/2/17, kamerlid Verhoeven)
Allereerst hartelijk dank voor uw vraag. Dit is zeker een goed idee. Waar een naambordje wellicht niet de beste oplossing is, is een vermelding in beeld zeker de moeite waard om naar te kijken. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Geen antwoord van de PVV (31/1/17, kamerlid Bosma)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Bedankt voor uw reactie. Stemmen op de PVV wordt het in ieder geval niet! Deze nemen niet eens de moeite om te reageren. Vinden ideeën vanuit de gemeenschap waarschijnlijk niet belangrijk.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *