Nederland Slibt Dicht

nederland
Vraag aan het CDA, D66, de SP en de VVD (6 januari 2018, kamerlid Buma, kamerlid Pechtold, kamerlid van Dijk en kamerlid Dijkhoff)
De laatste cijfers van het CBS bevestigen het weer. Europa verhuist massaal naar Nederland. Hartstikke gezellig, maar 1 probleem: Nederland is heel klein. Was u misschien al opgevallen. Zuid-Europeanen zijn het meest prevalent. Resultaat: extreme verdrukking op de huizenmarkt, in de collegezalen en het openbaar vervoer. Daarnaast wordt er overal alleen maar Engels, Spaans, Italiaans en Arabisch gesproken. De huidige plannen van het kabinet: 200.000 woningen bijbouwen, terwijl volgens schattingen van het CBS de rest van Zuid-Europa de komende jaren ook nog leegstroomt en er nog eens 300.000 mensen hierheen komen. Conclusie: uw plannen zijn ondermaats en lossen het woningprobleem niet op, omdat Nederland de # 1 locatie is geworden voor de rest van Europa sinds de Brexit.
Vraag: Gaat u nou eens maatregelen nemen, en beter afspraken met andere landen maken zodat zij niet een groot deel van hun bevolking hier kunnen stationeren? Interesseert het u überhaupt dat er geen woningen zijn, want u lijkt gewoon niet in te zien hoe massaal Europeanen hierheen trekken.

Antwoord van D66 (13/2/18, kamerlid Pechtold)
Er is inderdaad een groot tekort aan woningen in Nederland. Er zijn wel regionale verschillen. In de grote steden is de vraag heel hoog, terwijl in sommige krimpgebieden de prijzen van woningen nog niet op het niveau van voor de crisis zijn.
Dit probleem is helaas niet van vandaag op morgen op te lossen. Bovendien komen er voorlopig de komende jaren minder woningen bij dan nodig. Het tekort zal de komende jaren dus nog toenemen, totdat de bouwcapaciteit voldoende is toegenomen. De bouw blijft achter door verschillende redenen, onder andere omdat er te weinig mensen zijn in de bouw, omdat er veel plannen vertraagd of gestopt zijn in de crisis en omdat gemeenten niet genoeg mensen hebben om nieuwe bouwplannen te begeleiden en goed te keuren.
Wij zien dit als één van de grootste problemen op dit moment. Daarom hebben we ambitieuze plannen op dit gebied. Ten eerste willen we dat corporaties meer sociale huurwoningen gaan bouwen. Gemeentes zijn daarbij aan zet, en we zien dat in veel steden de bouwproductie toeneemt. Ten tweede willen we dat er meer huurwoningen komen voor mensen met een middeninkomen. Samen met ontwikkelaars, gemeenten, pensioenfondsen en andere belanghebbenden gaan we afspraken maken om het aantal huurwoningen flink op te voeren. Ten derde moeten er veel meer koopwoningen gebouwd worden.
De Minister heeft al aangegeven dat zij meer regie wil voeren om de woningbouwproductie aan te jagen, u kunt hierover meer lezen via: ‘Minister Ollongren: meer regie Rijk bij aanjagen woningbouw‘.
De cijfers (300.000 migranten uit Zuid-Europa in de komende jaren) die u aangeeft herkennen wij niet.

Antwoord van de VVD (6/3/18, kamerlid Dijkhoff)
We hebben met elkaar afgesproken dat iedereen die in Europa woont zich overal mag vestigen om te wonen of te werken. Dat veel mensen er voor kiezen om in Nederland aan de slag te gaan komt omdat Nederland een fijn land is om te werken maar vooral ook om te wonen. Natuurlijk heeft dat ook nadelen. Als werknemers uit Oost Europa voor minder geld willen werken dan mensen uit Nederland is dat niet goed. Daarom doen we daar samen met andere Europese landen iets aan. Voor iedereen geldt dat je voor hetzelfde werk ook een eerlijk salaris moet krijgen. Tegelijkertijd komen ook veel hoogopgeleide mensen naar Nederland. Die mensen betalen belastingen en geven geld uit hier in Nederland. Dat zorgt voor extra werkgelegenheid voor zowel hoogopgeleide als laagopgeleide mensen. Daar profiteren we allemaal van. Praktische problemen die daardoor ontstaan moeten we ook praktisch oplossen, bijvoorbeeld door meer woningen te bouwen.

Geen antwoord van het CDA (6/4/18, kamerlid Buma)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de SP (6/4/18, kamerlid van Dijk)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


 1. ·

  We hebben helemaal niet met elkaar afgesproken dat iedereen die in Europa woont zich overal mag vestigen om te wonen of te werken. Dat is een verdomde EU regel. De grootste groep vormt de laagopgeleide Polen, gevolgd door de zwartwerkende Bulgaren, op de hielen gezeten door de criminele Roemenen.

  Sorry, maar dit is zo’n politiek correct antwoord, waar je geen reet aan hebt. Wel eens de overbevolkte buurten bezocht zoals Klein Polen, Bulk Bulgarije en Rits Roemenië. Ik woon als enige Nederlandse op kamers in Oostblokkiestan en heb ondervonden dat de meeste voormalige Oostblokkers totaal niet in Nederland, de Nederlandse cultuur noch de Nederlandse taal geinteresseerd zijn.

  Zij menen dat zij recht hebben op alles wat hun is onthouden ten tijde van het communisme. De meesten van hen hebben een harde mentaliteit en gaan over lijken om baantjes of posities in te pikken van de Nederlanders. Er is veel onrust, omdat het idee heerst, dat de politiek zich alleen laat zien in verkiezingstijd.

  Al onze politieke Europese leiders zijn gekocht en mogen allemaal hetzelfde Bilderbergse sprookje vertellen. Tot nog toe heeft de massa dit allemaal geslikt, maar wij leven in roerige tijden, en het zou zomaar kunnen, dat de zombies wakker worden. Geen EU, grenzen dicht, en geen New World Order!

  Opgepend onder het Toeziend Oog van ‘vraag het vooral niet de 2e kamer’. God, om in dit land te kunnen wonen heb je toch een behoorlijke dosis humor nodig.

  Thanks, but no thanks

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *