Netto Salaris 2016

netto

Vraag aan 50Plus, GL, de PvdA en de SP (18 januari 2016, kamerlid Krol, kamerlid Grashoff, kamerlid Groot en kamerlid Bashir)
De regering heeft toch gezegd, dat we er allemaal op vooruit gaan in 2016, maar ik krijg 20 euro minder per maand netto. Waarom krijgen mijn collega’s er ± 70 euro netto bij per maand en ik niet? Terwijl de omstandigheden voor iedereen bij ons hetzelfde zijn gebleven. In welke rare tabel val ik? Ik ben 64 jaar – werk 28 uur per week – al 38 jaar en heb beslist geen topsalaris. Graag zou ik hier meer over willen weten.

Geen antwoord van 50Plus (18/4/16, kamerlid Krol)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van GL (18/4/16, kamerlid Grashoff)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (18/4/16, kamerlid Groot)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de SP (18/4/16, kamerlid Bashir)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

4 reacties


 1. ·

  Als ik het goed had begrepen van premier Rutte, zouden de pensioengerechtigden er in 2016 netto op de aanvullende pensioen er ook niet op achteruitgaan. Iedereen zou er zelfs iets op vooruitgaan? Wat blijkt in de praktijk: door de gewijzigde belastingheffing en verhoging van de zorgverzekeringspremie houd ik en mijn echtgenote netto per maand van een klein pensioen minder over dan in 2015. Weliswaar een klein bedrag, maar elk jaar leveren de ouderen in en waarom? Kosten ouderen in de ogen van de politiek teveel voor de maatschappij? Alle kosten gaan wel omhoog, te denken valt hierbij aan de premie zorgverzekering, huur, waterschapslasten, belasting op energie en ga zo maar door. Bedankt politiek, ik zal met de eerstvolgende stemming voor de Tweede Kamer hier rekening mee houden wie mijn stem krijgt!

  Beantwoorden

 2. ·

  Iedereen gaat er op vooruit. Gepensioneerden Nietzsche. Die gaan er door de premieverhoging op achteruit. Vooraf de waarheid vertellen is blijkbaar moeilijk.

  Beantwoorden

 3. ·

  Gisteren kreeg ik mijn eerste loonstrookje van dit jaar in de bus. Ik had verwacht er flink op vooruit te gaan na alle positieve berichtgevingen. Dat viel dus fors tegen: slechts €6 erbij. Oorzaak: mijn inkomen ligt tussen 1,5 en 2x modaal. Het vreemde is dat er blijkbaar een groep mensen uitgesloten wordt van lastenverlichting. Alleen als je minder maar ook als je meer(!) verdient doe je hieraan mee. Ik heb hier een zeer onprettig gevoel bij. Dit is toch niet eerlijk en onredelijk. Ook deze groep mensen heeft afgelopen jaren veel ingeleverd en zou je zeggen nu ook recht op lastenverlichting. Of je €6 of €69 per maand erbij krijgt scheelt op jaarbasis wel heel erg veel. Vraag: Waarom is de rekenmethode dusdanig opgesteld dat deze groep uitgesloten wordt van lastenverlichting en vergroting van de koopkracht nu het economisch beter gaat? Geen zoet na het zuur voor hen. Ik weet dat de toegepaste rekenmethode dit veroorzaakt maar die is hierop aan te passen. Iedereen heeft bijgedragen aan de economische groei en iedereen moet er mijns inziens nu van profiteren. Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

  Beantwoorden

  1. ·

   En die €6,00 ben je vanaf volgende maand ook nog kwijt omdat de premie voor je pensioen gaat veranderen. Hierdoor kom je t.o.v. 2015 uit op -€1,00

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *