Nieuw Belastingverdrag tussen D en NL

belastingverdrag

belastingverdrag
foto: Vde2eK

Vraag aan het CDA, de PvdA, de PVV en de VVD (2 februari 2015, kamerlid Omtzigt, kamerlid Groot, kamerlid van Dijck en kamerlid Neppérus)
Het nieuwe belastingverdrag met Duitsland, dat door de overheid met veel bombarie werd aangekondigd en dat op 1 januari 2014 zou ingaan, werd op het laatste moment van Nederlandse zijde met een jaar uitgesteld tot 1 janauari 2015. Onlangs werd het verdrag, wederom van Nederlandse zijde, alweer met een jaar uitgesteld, en wel tot 1 januari 2016. Er wordt van de bevolking verwacht dat wij ‘Europees’ denken, en de grensgangers zijn hierin de enige echte pioniers. Waarom schept de overheid dan, juist bij deze grensgangers, voortdurend valse verwachtingen? De impact van – alweer – een uitstel is groter dan u denkt. Grensgangers, waaronder mijn man en ik, hebben het onder druk van de regering (lees loongerelateerde huurverhoging!) eindelijk aangedurfd om in 2013 een huisje te kopen. Want waar wij voorheen geen recht hadden op hypotheekrenteaftrek, zouden wij nu gebruik kunnen gaan maken van een compensatieregeling. Wij worden door de overheid via officiële websites over regelingen geinformeerd. Op die informatie baseren wij als grensgangers onze beslissingen. Hoe is het mogelijk, dat diezelfde regelingen vervolgens simpelweg worden teruggedraaid of met twee jaar worden uitgesteld? Veel grensgangers kunnen helemaal niets terugdraaien en hangen door deze incompetentie nu financieel in de prijzen.

Geen antwoord van het CDA (2/5/15, kamerlid Omtzigt)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (2/5/15, kamerlid Groot)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (2/5/15, kamerlid van Dijck)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (2/5/15, kamerlid Neppérus)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

belastingverdrag
foto: Vde2eK

Vraag aan D66, de PvdA, de SP en de VVD (30 oktober 2013, kamerlid Pechtold, kamerlid Samsom, kamerlid Roemer en kamerlid Neppérus)
Zijn de vragen van de tweedekamercie. Financiën, gesteld in het verslag dd. 12 juni jl (33615 nr. 4) al beantwoord? Zo ja, waar vind ik die? Zo nee, wanneer wordt beantwoording verwacht?

Antwoord van de VVD (30/10/13, kamerlid Neppérus)
Er is Kamerbreed gevraagd naar duidelijkheid over wanneer de antwoorden komen, op de vragen die over dit onderwerp zijn gesteld. Ook is er gevraagd waarom het zo lang duurt voordat deze antwoorden er zijn.

1 reactie


  1. ·

    Hoe zit het met de mensen die in Deutsland gewerkt hebben gepensioneerde tot vandaag worden mensen van de gemeente aanbevolen in de grens streken om in Deutsland te gaan werken U moet de nadelen omtrent belasting vertellen want je word bestraft zet u zich maar met de vereniging VEG voor Grensganger in verbinding maar dat interesseert waarshijnlijk niemand als een minister uitspraken doet waren de Deutsers zoo lief voor jullie en waar moet men nu Belasting betalen pakt u ook de ministers aan die in het buitenland werken of worden die beloond

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *