Oekraïne en de Europese Unie

Europese

Vraag aan het CDA, D66, de PVV en de VVD (25 februari 2014, kamerlid Omtzigt, kamerlid Sjoerdsma, kamerlid de Roon en kamerlid ten Broeke)
De voormalig premier van Oekraïne, Yulia Tymoshenko, is vrijgelaten. De voormalige premier was mogelijk schuldig aan verduistering en werd verdacht van moord. Ze zal worden behandeld in het buitenland voor een hernia. Op de onderstaande foto’s ziet u haar in een rolstoel met laarzen met hoge hakken (rugklachten?).

De Europese Unie zal 25 miljard euro stoppen in het land, welk bedrag waarschijnlijk direct zal worden gebruikt om schulden bij vooral Duitse en Franse banken te betalen. Kunt u aangeven wat u vindt van de bemoeienis van de Europese Unie?

Antwoord van de VVD (29/4/14, kamerlid ten Broeke)
De VVD is van mening dat de EU Oekraïne niet moet verleiden met lidmaatschap, wat voor de VVD-fractie ook niet aan de orde is, of Oekraïne moet laten kiezen tussen Rusland en de EU. Oekraïne dient zelf over haar lot te kunnen beschikken en moet haar toekomst in alle vrijheid kunnen bepalen, zonder onze bemoeienis. Wel heeft de Europese Unie belang bij een stabiel Oekraïne. Een stabiel Oekraïne is in het belang van de Europese economie en veiligheid. In februari hebben Kamerlid Ten Broeke en EP-delegatieleider Van Baalen dat belang uiteengezet in een opiniestuk: ‘Waarom Europa belang heeft bij een stabiel Oekraïne‘. Dit stuk zou de visie van de VVD duidelijk moeten maken. Ook verwijs ik graag door naar dit recentere opiniestuk van de heer Ten Broeke, over de lessen van de Krim-crisis: ‘Oekraïne: lessons learned‘.

Geen antwoord van het CDA (25/5/14, kamerlid Omtzigt)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van D66 (25/5/14, kamerlid Sjoerdsma)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (25/5/14, kamerlid de Roon)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Terwijl iedereen let op het wapengekletter tussen de VS/EU en Rusland trekt op de achtergrond het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de Oekraïne binnen. Het financieel systeem van de Oekraïne zal, met de hulp van Rusland, in het nieuwe, wereldwijde, op de ‘Special Drawing Right’ gebaseerde financiële systeem van het IMF worden opgenomen.
    Pro-EU premier (tijdelijk) Arseniy Yatsenyuk: ‘A key priority is resuming the program of collaboration with the International Monetary Fund. We will fulfill all the conditions, that are necessary for this loan and Ukraine’s parliament and the coalition will vote for the laws that are necessary for receiving this money.’ Klaar. Op naar het volgende land.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *