Ondernemen en Uitzendkrachten

uitzendkrachten
foto: FaceMEPLS

Vraag aan de PvdA (kamerlid Smeets)
Ik heb sinds 2001 een dakdekkersbedrijf en sta al bijna 2 jaar bij het arbeidsbureau ingeschreven voor een ervaren dakdekker. Ik heb in die tijd precies een persoon aangewezen gekregen. Ik heb in die periode ook met uitzendkrachten gewerkt en heb al zo’n 40 personen gehad. Ik ben bedreigd en bestolen en ze laten je gewoon zitten zoals het hun uitkomt. Vandaag had ik weer iemand waarvan ik niet wil dat die tijdens de werkzaamheden belt. Om 18.00 uur krijg ik telefoon met de melding dat die niet meer komt. Dus de reden is: ‘ik mag niet bellen en dan kom ik ook niet meer’. Waar moet dit heen, dit is al zeker de tiende persoon die niet meer komt omdat hij niet mag bellen tijdens de werkzaamheden. Toch krijgen zij gewoon weer een WW-uitkering doorbetaald. Dit is toch ook een soort van ontslag nemen. Ik moet maar weer kijken naar een nieuwe kracht en lijdt alleen maar schade hierdoor. Dit systeem klopt niet en via het arbeidsbureau komt er niemand. Wij hebben personeel nodig en het uitzendbureau wordt alleen maar rijker. Kunt u hier iets aan doen?

Antwoord van de PvdA (26/4, kamerlid Smeets)
De PvdA wil persoonlijk contact met vraagsteller over dit onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *