Rapportage juli 2016

rapportage juli 2016

El Pilar (de Pilar kathedraal) bij de Puente de Piedra over de rivier de Ebro in Zaragoza, Spanje.

Maandelijkse rapportage: Maandelijkse rapportage juli 2016 van het aantal vragen (blauw), antwoorden (groen) en geen antwoorden (rood), uitgewerkt per politieke partij.

rapportage juli 2016

1 reactie


 1. ·

  Geachte heer/mevrouw, Protest tegen het niet compenseren AOW gat

  Onze situatie, In 2005 uitdienst gegaan bij Shell met een ontslagvergoeding die gestort is bij een verzekering voor een gegarandeerde maandelijkse vaste uitkering gedurende 8,5 jaar. Ik was voor 35% afgekeurd i.v.m. hartproblemen en nierfalen, en er werden afdelingen bij Shell opgeheven door reorganisatie, dus kreeg ik het aanbod om vervroegd te stoppen met werken. Uitgaande dat ik op 60 jarige leeftijd pensioen ging trekken en met 65 jaar AOW. Echter de AOW wordt met 20 maanden verhoogd, bij navraag bij het Shell pensioenfonds wordt het niet gerepareerd. Dus moet ik 20 maanden overbruggen, en moet je dat in een paar jaar bij elkaar zien te sparen. Dit is erg onredelijk want toen ik met een regeling bij Shell uit dienst ben gegaan kon ik hierop geen invloed uitoefenen ( het was niet bekend). Shell mag wel mijn WAO uitkering aftrekken van het pensioen dat ik nu ontvang, wat ik erg oneerlijk vindt, want het Shell pensioenfonds heeft nu voordeel omdat de AOW leeftijd is verhoogd en de WAO uitkering doorloopt tot aan de AOW leeftijd 66 jaar en 8 maanden in mijn geval.

  Bij mijn vrouw is het AOW gat 24 maanden, wij gingen er vanuit toen alles berekend werd in 2005 dat wij op 65 jarige leeftijd een leuk inkomen zouden hebben
  Bruto 24000 euro plus ons beide AOW echter nu is het 20 maanden lang alleen pensioen minus WAO uitkering waardoor we net de vaste lasten kunnen betalen.

  Voor huursubsidie komen we niet in aanmerking daar ons appartement in de vrije huursector zit. ( dit i.v.m. ons inkomen nu) We kwamen in 2010 niet in aanmerking voor een goedkopere woning op grond van ons inkomen en krijgen we de maximale huurverhoging. (er wordt geen rekening mee gehouden dat je inkomen na je 65 jaar met 50% zakt.

  Voor de overbruggingsregeling komen we niet in aanmerking.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *