Reclame voor Overspel

reclame

Reclame voor Overspel: De afgelopen tijd worden er reclame spotjes uitgezonden zowel op de radio als op de televisie, welke het hebben van een affaire promoten. Slogans als ‘maak uw leven spannender, neem een affaire’ en ‘flirten is niet alleen voor singles, secondlove.nl’ zijn veelvoudig te zien/horen op televisie en radio. Deze zijn ook overdag te zien.

foto: Vde2eK
foto: Vde2eK

Vraag aan het CDA, de PvdA en de VVD (27 maart 2014, kamerlid Heerma, kamerlid Mohandis en kamerlid Elias)
Ik weet dat er al eerder vragen gesteld zijn over reclames voor overspel en zo te merken is daar weinig resultaat mee geboekt. Zou het mogelijk zijn om deze reclames, net als alle seksgerelateerde reclames later op de avond uit te laten zenden als het toch moet gebeuren? Als ik ’s ochtends radio luister hoef ik niet samen met mijn jonge kinderen geconfronteerd te worden met deze smakeloze suggesties.

Antwoord van de VVD (7/4/14, kamerlid Elias)
Het is gelukkig niet aan politieke partijen om zich inhoudelijk te bemoeien met reclame-uitingen. Ik heb er als Kamerlid verder dan ook geen oordeel over. Wel is er een Reclame Code Commissie in het leven geroepen om reclame-uitingen te beoordelen op mogelijke strijd met het algemeen belang, de openbare orde of de goede zeden. Wanneer deze commissie een reclame-uiting hiermee strijdig acht dan wordt deze direct stop gezet, maar naar ik begrijp is daar in deze situatie geen aanleiding voor gezien. Dan is het vervolgens aan de maker en de zender om te beslissen of de reclame geschikt is voor uitzending, niet aan de Tweede kamer.

Geen antwoord van het CDA (27/6/14, kamerlid Heerma)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (27/6/14, kamerlid Mohandis)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

reclame
foto: Vde2eK

Vraag aan het CDA, GL, de PvdA en de SP (23 september 2012, kamerlid Heerma, kamerlid Klaver, kamerlid van Dam en kamerlid Leijten)
Sinds de afgelopen maanden worden er reclame spotjes uitgezonden zowel op de radio als op de televisie, welke het hebben van een affaire promoten. Slogans als ‘maak uw leven spannender, neem een affaire’ en ‘flirten is niet alleen voor singles, secondlove.nl’ zijn veelvoudig te zien/horen op televisie en radio. Deze zijn ook overdag te zien. Ik heb mij hier al eerder over verbaasd, maar de ontzetting sloeg pas echt toe toen ik mijn jongere broertje (14) ernaar zag kijken en hij hier nogal van was geschrokken. Het feit dat deze commerciële bedrijven, welke geld willen verdienen aan het bedrog van mensen de kans krijgen ongewenst in mensen hun privé leven binnen te dringen via reclame spotjes vind ik ethisch gezien niet kunnen. Bewust of onbewust hebben zulke reclames impact op de manier waarop kinderen en volwassen over relaties denken. Ik hoop dat hier in de kamer over gesproken kan worden en dat het belang van de afschaffing van deze spotjes duidelijk zal worden. Vreemdgaan of trouw blijven moeten privé keuzes blijven, en niet beïnvloed worden door bedrijven die hier geld aan verdienen.

Geen antwoord van het CDA (23/12, kamerlid Heerma)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van GL (23/12, kamerlid Klaver)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (23/12, kamerlid van Dam)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de SP (23/12, kamerlid Leijten)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Goedendag, dat er reclame is voor overspel gaat mij al ver, maar mag het dan in ieder geval in de latere uren? Overdag luisteren mijn kinderen ook graag met mamma mee naar de radio en ik erger mij rot aan die reclame. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Met vriendelijke dank, Marieke van Assendelft, Moeder van 3 basisschoolkinderen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *