Reiskosten Middelbare School

reiskosten
foto: jordy”1996″

Vraag aan D66, de PvdA, de PvdD en de VVD (kamerlid Verhoeven, kamerlid Jadnanansing, kamerlid Thieme en kamerlid van ’t Wout)
Is het mogelijk dat alle scholieren een gratis ov kaart krijgen? Want ik reis nu elke dag naar school met de trein en dit kost ons per jaar 950 euro, omdat het te ver is om te fietsen. Ik heb ook 2 zusjes, die ook 6 jaar 950 euro moeten betalen, dus 6 x 950 x 3 = 17.100 euro, alleen nog maar reiskosten. Dit is absurd veel! Wij vroegen ons af waarom studenten wel een kaart krijgen en wij niet? Ik hoop een antwoord op mijn vraag te krijgen?

Antwoord van de VVD (24/10, kamerlid van ’t Wout)
De VVD geeft prioriteit aan het investeren in de kwaliteit van onderwijs. Een OV-kaart voor alle leerlingen gaat met hoge kosten gepaard en draagt niet bij aan de kwaliteit van het onderwijs. Daarbij zijn er zoveel middelbare scholen in Nederland, dat de reisafstand voor leerlingen veelal beperkt is. Het kan zijn dat bij de keuze voor een school met een specifieke grondslag verder gereisd moet worden, dit is echter een eigen keuze.

Geen antwoord van D66 (28/12, kamerlid Verhoeven)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (28/12, kamerlid Jadnanansing)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van het PvdD (28/12, kamerlid Thieme)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

3 reacties


 1. ·

  Hallo, dankuwel voor uw antwoord, ik vind het raar dat u zo denkt dat het zo is dat het onze eigen keuze is. Ik beteken heel erg veel voor mijn school, en als ik kunstenaar later wil worden dan zit ik nu op de juiste plek en in mijn woonplaats niet. Dus ik vind dit erg raar? mvg, benno

  Beantwoorden

 2. ·

  Ach meneer de VVD, je kan wel investeren in de kwaliteit van het MBO, maar je zal toch leerlingen moeten hebben. In Drenthe zijn er weinig MBO scholen, dus mijn dochter van 16 gaat elke dag met de trein naar Zwolle. Dat kost mij 15% (€320) van mijn netto inkomen! Dat je in Den Haag met de fiets naar je MBO school kan geldt hier niet in Drenthe. En ja, ik heb geen keus. Ze is leerplichtig, is minderjarig, heeft geen HBO niveau en is nooit blijven zitten dus wordt nu gestraft met hoge reiskosten. En de NS doet ook niks voor deze 16 jarige MBO ra, ze betalen gewoon het volle pond. SCHANDALIG!

  Beantwoorden

 3. ·

  VVD, helaas is het niet altijd een vrije keus om je leerplichtige kind naar een school te laten gaan die erg ver van huis ligt maar een vereiste meneer de VVD. En dit is ontstaan doordat u en uw regering alles in hokjes plaatsen, als je als kind niet mee kan komen in deze door de regering vereiste punten en scores maatschappij en je geen label hebt om je in één van hun hokjes te plaatsen. Heb je gewoon PECH……….zeker als je ouders niet dat inkomen hebben om je openbaarvervoer kosten te betalen die gewoon extreem zijn geworden door uw beruchte marktwerking. En kom nou niet aan met dat er potjes zijn bij de gemeente, want dat word altijd afgewezen na je hele hebben en houwen en je doopceel te hebben gelicht. Het zou u zieren om eens deze uitzonderingen serieus te nemen en ze niet af te doen als zeurende mensen die alles willen waar de overheid voor betaald.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *