Roltrappen Gebruik

roltrappen

Vraag aan het D66, de PvdA, de SP en de VVD (21 februari 2015, kamerlid Bergkamp, kamerlid Monasch, kamerlid van Dijk en kamerlid Rutte)
Laatst moest ik in de V&D met de roltrappen naar de bovenste verdieping en ik ergerde me aan stilstaande mensen op de trappen. Dit overkomt me ook vaak op Bijlmer Arena en / of Utrecht Centraal. Nu was ik laatst in Londen en daar staan de mensen stil aan de rechterkant en lopen de mensen aan de linker kant. Is het geen goed idee om dit in openbare gelegenheden ook in Nederland toe te passen. Dit bevorderd de doorstroom van de mensen en scheelt weer een aantal ergernissen.

Antwoord van de VVD (21/3/15, kamerlid Rutte)
Het is geen taak van de overheid te regelen wie zich aan welke kant van de roltrap bevindt.

Antwoord van D66 (29/3/15, kamerlid Bergkamp)
D66 vindt het geen taak van de overheid om het gebruik van de roltrap te regelen. We realiseren ons wel dat de soms slechte doorstroming op de roltrap irritant kan zijn. We kunnen het ons daarom wel voorstellen dat organisaties zelf, zoals Prorail of warenhuizen, proberen deze ‘gewoonte’ (rechts staan en links door) te bevorderen door dit duidelijk aan te geven. Een lange adem is daarbij wel nodig, want nieuwe gewoontes introduceren kost tijd.

Geen antwoord van de PvdA (21/5/15, kamerlid Monasch)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de SP (21/5/15, kamerlid van Dijk)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *