Subsidie aan Indiase Bedrijven

subsidie
foto: Patrick H.

Vraag aan het CDA, de PvdA, de PVV en de VVD (kamerlid Koppejan, kamerlid Smeets, kamerlid Driessen en kamerlid Schaart)
Als ondernemer is het erg teleurstellend om te zien dat de Nederlandse Overheid Indiase bedrijven subsidieert om deel te nemen aan een internationale beurs in Hannover Duitsland. Zo staat er op dit moment van 23 april tot 27 april een delegatie uit India op de “Hannover Messe”. Wat wel heel frapant is het feit dat: 5 bedrijven producten direct hebben gekopieerd van andere bedrijven.

 • Nederland subsidieert het overtreden van copyright en patentrecht. Hoe kan dit?
 • Vorig jaar heb ik als ondernemer vragen gesteld en zou deze subsidie stoppen. Waarom nog steeds subsidie?
 • Als Nederlandse ondernemer krijg ik geen subsidie, terwijl dit arbeidsplaatsen zou opleveren. Waarom krijg ik geen subsidie?
 • Weet u dat het bedrijf C&S een Nederlandse Holding heeft overgenomen in Nederland (15 medewerkers), dit terwijl die vorig jaar met gesubsidieerd overheidsgeld vanuit Nederland aanwezig waren?
 • Weet u dat dit bedrijf straks gewoon deze mensen op straat zet en de boel binnen 3 jaar naar India zal verhuizen. Graag uw mening.
 • U wilt wat doen aan mensen in de WW. Denkt u hierbij de oplossing te hebben?
 • Door dit soort subsidie constructies kaapt u werkgelenheid weg uit Nederland. Bent u het daar mee eens?
 • Kunt u zich voorstellen dat Nederlandse ondernemers en bezoekers van deze beurs boos zijn?
 • U subsidieert oneerlijke concurrentie. Mee eens of oneens?
 • Bent u wel eens in de fabrieken geweest van de bedrijven die u subsidie heeft gegeven? Ik wel. Recent nog. In Maart 2012. Weet u dat er daar kinderarbeid wordt verricht wat door u wordt gesubsidieerd? Als ik als ondernemer kinderarbeid ethisch onverantwoordelijk ondernemen vind, wil ik uw mening wel eens weten als u dit subsidieert.
 • Weet u dat India helemaal geen ontwikkelingsland is op technisch vlak?

Kortom, het ontbreekt aan kennis over markten, producten, copyright, patentrecht en kinderarbeid. Diep triest dat het bedrijf waar ik jaren voor werkte is verkocht aan een Indiaas bedrijf wat met uw subsidie op de beurs stond! Een bedrijf wat slechts 15 arbeidsplaatsen in Nederland opleverde. Kunt u begrijpen dat dit een schande is? Ik ben niet boos maar erg teleurgesteld in de politiek en ik wens graag kamervragen. Ik kan u wel vertellen dat dit de druppel is om als ondernemer in Nederland te blijven.

Geen antwoord van het CDA (27/7, kamerlid Koppejan)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (27/7, kamerlid Smeets)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (27/7, kamerlid Driessen)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (27/7, kamerlid Schaart)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

4 reacties


 1. ·

  Als Nederlandse ondernemer heb ik dit ook gezien in Hannover. Schande! En wij maar besparen in Nederland, terwijl de overheid subsidie over de balk smijt. Ik ga verder en overweeg dit door te geven aan het TV programma Zembla als er geen duidelijke antwoorden komen. De persoon die dit heeft aangegeven is dus niet alleen. Bravo!

  Beantwoorden

  1. ·

   He Peter, blijkbaar durven ze niet meer te reageren in politiek Den Haag! Ook ik ben hier boos over en heb het ook gezien. Dus ik had op zijn minst reacties verwacht. Helaas. Blijkbaar ligt de Nederlandse economie en de crisis niet zo gevoelig in den Haag. Ik vrees dan ook dat ze wederom met Nederlands overheidsgeld op een andere beurs staan. En wij maar zwoegen zonder subsidie. Zullen we beide dan maar Zembla bellen. Doet het altijd goed voor de verkiezingen.

   Beantwoorden

 2. ·

  Heren, wat is er inmiddels van terecht gekomen: Geen Zembla gezien. Dit is vechten tegen de bierkaai. Geeft Nederland die subsidies of is dat de EU? Even huiswerk doen: trouwens, het heeft geen zin om te klagen, dat station is al passé. Je kunt niets tegen concurrenten doen maar alleen scherp gehouden worden om jezelf te upgraden i.p.v te wijzen met het vingertje. Wist u dat Nederland belangrijkere assets heeft dan produceren van spullen die blijkbaar door anderen zo worden nagemaakt. Kortom, focus op wat je kunt, niet wat anderen snel namaken. Politici helpen je niet, die zijn alleen geïnteresseerd in hun eigen baanbehoud.

  Beantwoorden

  1. ·

   Nou Willem de toko die de Indiërs hebben over genomen is failliet. Je kan je concurrenten dan nog zo scherp houden, die Indiërs waren 100 keer slimmer dan onze politici. De producten worden nu in India gemaakt en als klap op de vuurpijl, nu anno 2015 Inderdaad 3 jaar later is het hele bedrijf leeg geroofd en hebben alle leveranciers en belastingdienst het nakijken. Let wel dit was tot 3 jaar terug een goed lopend miljoenen bedrijf. EU of NL subsidie ten spijt dit is niet zoals het hoort. 15 mensen op straat en bij het productiebedrijf 75 mensen op straat. En mooie van de Offshore constructie is dat er in dit web van bedrijven niemand aansprakelijk is voor het faillissement (nee ze hebben het voor niets leeg geroofd). Dus de Nederlanders mogen nu betalen omdat een paar geraffineerde Indiërs de toko leeg hebben gehaald. Want de EU heeft de deur open staan voor iedereen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *