UWV Fouten

uwv

Vraag aan het CDA, de CU, D66 en de VVD (28 januari 2016, kamerlid Heerma, kamerlid Schouten, kamerlid van Weyenberg en kamerlid van ’t Wout)
Een klant, 52 jaar, is gedeeltelijk afgekeurd op een versleten rug voor 52%. Het UWV zegt tegen de klant dat hij geen recht heeft op een WW uitkering, omdat hij geen rechten zou hebben opgebouwd. De klant belt en stuurt loonstroken als bewijs dat hij wel voldoet aan de wekeneis. Het UWV houdt voet bij stuk. Klant gaat naar z’n bank met de vraag of de aflossing kan worden opgeschort vanwege te weinig inkomen. Bank reageert negatief. Dus klant moet, om te voorkomen dat de bank op termijn overgaat tot verplichte verkoop, huis voor een veel te laag bod verkopen, omdat hij z’n spaarrekening en die van z’n kinderen al heeft opgebruikt. Het koopcontract is net getekend en dan komt het UWV met de mededeling dat men een fout heeft gemaakt in de berekening en klant wel degelijk recht heeft op WW. Dit bericht komt bijna 11 maanden later nadat de klant had gebeld en bewijs had geleverd. Vindt U dat het UWV voor deze schade aansprakelijk is?

Antwoord van D66 (1/2/16, kamerlid van Weyenberg)
Dank voor uw bericht. Een vervelende zaak inderdaad. Het is echter niet aan de Tweede Kamer om in individuele gevallen uitspraken over aansprakelijkheid te doen. Uw klant kan vanzelfsprekend juridische stappen nemen als hij/zij meent dat UWV aansprakelijk kan worden gesteld.
Reactie vraagsteller: Een politiek correct antwoord in plaats van een mening te geven. Beetje jammer.

Antwoord van de VVD (20/5/16, kamerlid van ’t Wout)
Hartelijk dank voor uw bericht en mijn excuses voor de late reactie mijnerzijds. Uw verhaal lijkt mij een erg ongelukkige samenloop van omstandigheden. Helaas is het, zoals de heer Van Weyenberg reeds heeft aangegeven, niet aan Tweede Kamerleden om uitspraken te doen over individuele zaken.

Geen antwoord van het CDA (28/4/16, kamerlid Heerma)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de CU (28/4/16, kamerlid Schouten)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

2 reacties


 1. ·

  Maar waarom staat een Premier van Nederland wel op z’n achterste poten als het Mw. Sylvana Simons betreft? U kunt als Kamerlid toch een mening geven over het functioneren van het UWV. U hebt toch een controlerende taak en niet alleen maar ja en nee knikken als dat wordt gevraagd bij een stemming in de kamer? En als het functioneren van het UWV in het geding is, moeten Kamerleden volgens mij opstaan en hun op de fouten wijzen. Maar ja ik ben maar een ‘eenvoudige burger’.

  Beantwoorden

 2. ·

  Even ter verduidelijking, het gaat bij de 2e kamer dus om statistieken, wao omlaag , ww omlaag, 2e kamer blij. Vergelijk dat nu met de stijging van mensen die in de bijstand komen die door het UWV ondanks hun ernstige beperking gewoon worden goedgekeurd. Iemand met een kapotte rug en 24/7 extreem veel pijn heeft, High van de medicatie is waarbij het sociale leven helemaal kapot gegaan is, afhankelijk is van zijn/haar omgeving mbt huishouden wordt door UWV, ik kan niet anders zeggen, wordt gemarteld door met knokkels over zijn/haar kapotte rugwervel te gaan waarbij hij/zij het uitgilt vd pijn vervolgens krijgt te horen makkelijk he’ doen of je rugpijn hebt terwijl UWV niet in medisch doss kijkt wat hij/zij aan lijdt en ook nog benadrukt je bent te jong om dit te hebben……en dat zonder medische kennis zo’n diagnose stelt….terwijl hij/zij bij meerdere ziekenhuizen door specialisten is behandeld welk tot diagnose kwamen dat het niet meer te behelpen is. Deze persoon hij/zij is hier al psychisch emotioneel al helemaal kapot van en wordt vervolgens door uw UWV nog eens helemaal kapot gemaakt door te zeggen dat ze dingen moet doen waar hij/zij niet toe instaat is.

  2e kamer, dit is wel degelijk uw verantwoordelijkheid. Ik zou U zijn/haar schrijven wel eens willen laten lezen…uw haren zullen overeind komen te staan waartoe de instantie UWV in staat is.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *