Veiligheid DigiD

veiligheid

Vraag aan het CDA, D66, de PVV en de VVD (11 november 2014, kamerlid Oskam, kamerlid Verhoeven, kamerlid Bosma en kamerlid Moors)
Ik zou graag van u willen vernemen of de veiligheid van de DigiD te Rotterdam veilig is om te gebruiken. De gemeente kan mij daar geen antwoord op geven en ook bij DigiD zelf niet. Dus ik weet het niet meer.

Antwoord van D66 (11/11/14, kamerlid Verhoeven)
Wij willen dat alle inwoners van gemeenten duidelijkheid hebben over hun DigiD veiligheid. De minister zegt dat het lek nu dicht is maar ook dat gemeenten hun burgers moeten informeren. Ik zal vanmiddag eens vragen of Rotterdam nu veilig is want het is merkwaardig dat de gemeente dit niet zou willen zeggen. Gr/succes!

Geen antwoord van het CDA (11/2/15, kamerlid Oskam)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (11/2/15, kamerlid Bosma)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (11/2/15, kamerlid Moors)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    De website van de gemeente Rotterdam is niet geraakt door het lek waar eerder over werd gesproken bij het programma Opgelicht. Als gemeente Rotterdam gebruiken en gebruikten wij géén standaard wachtwoorden voor DigiD. De beheerportaal is ook niet vanaf het internet benaderbaar. Gebruikers van de website van de gemeente Rotterdam lopen dus geen risico dat hun gegevens in verkeerde handen vallen.

    Zie ook: Rotterdam niet geraakt door lek DigiD

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *