Verplicht Verblijf in Nederland

verplicht

Vraag aan 50Plus, het CDA, de PVV en de VVD (27 maart 2015, kamerlid Krol, kamerlid Oskam, kamerlid de Roon en kamerlid Schut)
Waarom moet ik als autochtoon na 50 jaar mijn bijdrage geleverd te hebben (50 jaar werken), als ik in het buitenland wil vertoeven (buiten eg), elk jaar 4 maanden verplicht in Nederland doorbrengen? Jullie willen mij eigenlijk helemaal niet hier (Grijze golf en geen hangplaats voor ouderen). Mijn OZB en andere belastingen worden toch wel betaald. Hier ben ik voor jullie duur.

Antwoord van 50Plus (27/3/15, kamerlid Krol)
50PLUS vindt dit een te omslachtige regeling. De meldplicht zou ook in het land zelf moeten kunnen plaatsvinden, bijvoorbeeld bij een ambassade of consulaat.

Antwoord van de VVD (19/5/15, kamerlid Schut)
Voor de VVD is het van belang dat de export van sociale zekerheid beperkt wordt. Een uitkering is primair voor mensen die in Nederland wonen. Een regeling zoals u die beschrijft, geldt om aangemerkt te worden als ingezetene van Nederland. Zoals u zelf aangeeft zijn de kosten voor het levensonderhoud in de Filipijnen een stuk lager dan in Nederland. De VVD vindt dat een uitkering er niet is om rijk van te worden. Als u naar de Filipijnen emigreert dan zijn uw kosten een stuk lager dan als u in Nederland zou blijven. U heeft dan ook geen recht meer op alle toeslagen die met het Nederlands belastinggeld betaald worden. De VVD vindt het terecht dat iedereen van zijn opgebouwde pensioen kan genieten, waar mensen ook wonen. U kunt wel uw AOW-pensioen tegen 70% van het Nederlandse minimumloon blijven ontvangen, hetzelfde bedrag als in Nederland, als u in de Filippijnen aan de voorwaarden voldoet. Wij raden u aan om contact op te nemen met de SVB om na te gaan of dit voor u ook geldt.

Geen antwoord van het CDA (27/6/15, kamerlid Oskam)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (27/6/15, kamerlid de Roon)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

2 reacties


 1. ·

  Misschien dat je je vraag kan specificeren. Welke uitkering/verzekering betreft het? Dan kan ik je in contact brengen met de juiste woordvoerder.

  Beantwoorden

  1. ·

   Hallo, dat is heel eenvoudig. Ik heb 50 jaar mijn bijdrage geleverd aan Nederland. 50 jaar HARD gewerkt, mijn studie gedaan in mijn vrije tijd. Nu huur ik een apartementje (80 euro per maand, 3 minuten lopen van strand) in de Filippijnen, waar met mijn inkomen, AOW met heel klein pensioentje, lekker kan leven. Hulp in huishouden zeer goed betaalbaar, en……meest belangrijk, ik ben daar welkom, is een plaats waar gepensioneerden samenkomen en kletsen. Hier hangplaats voor ouderen verboden. Hier zijn wij eigenlijk niet eens gewenst. Moet ik ELK jaar, 4 maanden hier doorbrengen. Waarom niet eens in de twee jaar, en soms melden in ambassade? Mijn belastingen (gemeente, waterschap) gaat toch wel door. Met vriendelijke groet, Henk Bouma

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *