Voorlopige Aanslag

voorlopige

foto: Vde2eK
foto: Vde2eK

Vraag aan 50Plus, de PVV en de SP (8 januari 2017, kamerlid Krol, kamerlid van Dijck en kamerlid Bashir)
Ik heb een voorlopige aanslag 2017 gekregen. Heb ik niet om gevraagd. Ik moet dus al over 2017 belasting gaan betalen terwijl de IB 2016 nog moet worden ingevuld en betaald. Mag ik dan a.u.b. mijn WAO uitkering ook al eerder en helemaal ontvangen over 2017? O ja, dat is het, mijn man is met pensioen en heeft een AOW en pensioen. Dat mag natuurlijk niet en moet al direct een deel van ingeleverd worden terwijl het niet ontvangen is. Eerst wordt er contractbreuk gepleegd door de pensioenleeftijd omhoog te brengen en het afgesproken flexpensioen niet meer uit te betalen en de AOW later uit te betalen. Zit je gewoon even zonder inkomen. En nu mag ik over het inkomen wat nog niet ontvangen is al belasting betalen? Wie het weet mag het mij uit leggen. Ik begrijp het niet meer! Was het nog niet genoeg dat de pensioenen niet geïndexeerd werden en steeds gedreigd werd te korten? Misschien hadden we niet zo hard moeten werken en wat makkelijker de hand ophouden, dan werden we nu niet gestraft omdat we het zo goed (slecht?) hebben gedaan? Waar is deze regering mee bezig? Mensen pakken met die grijpgrage vingers (want die gepensioneerden hebben het veel te goed) die de economie geholpen hebben overeind te blijven? Ik verwacht van u dat deze onzin met terugwerkende kracht geannuleerd wordt. Ik heb het geld niet. Krijg ik dan de deurwaarder op bezoek? Schande!

Geen antwoord van 50Plus (8/4/17, kamerlid Krol)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (8/4/17, kamerlid van Dijck)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de SP (8/4/17, kamerlid Bashir)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

foto: Vde2eK
foto: Vde2eK

Vraag aan de CU, de PVV en de SP (25 januari 2016, kamerlid Schouten, kamerlid van Dijck en kamerlid Bashir)
Ik kreeg vandaag een blauwe envelop op de mat met daarin, onaangekondigd en zonder enige toelichting, het verzoek mijn belasting voor 2016 vooruit te betalen. Bijna 2.000 euro. Huh? De belastingdienst was toch gestopt met het versturen van blauwe enveloppen? Dat is klip en klaar gecommuniceerd. Wat moet ik hier van denken? De dagtekening is 30 januari 2016, het is vandaag 22 januari 2016. Mmm, hier klopt dus iets niet. Dus google ik maar even op voorlopige aanslag 2016 vooruitbetalen. Geen enkele hit! Niets over te vinden, ook niet op de site van de Belastingdienst. En ik heb zelf geen verzoek voor een voorlopige aanslag ingediend. Ja, ja, iedere malloot kan mij wel een betalingsverzoek opsturen in een blauwe envelop, die niet meer verstuurd zou worden. Toen maar de Belastingtelefoon gebeld of dit wel koosjer is, ik word niet serieus genomen. Schandalig! Iedere internetgebruiker weet toch tegenwoordig dat je niet moet ingaan op ongefundeerde verzoeken. En voor zover ik kan nagaan is deze voorlopige aanslag een ongefundeerd verzoek. Niet via de mail, maar via een blauwe envelop. Die dus volgens de Belastingdienst niet meer verstuurd zou worden. Pas toen ik na lang zoeken op deze site terecht kwam, werd me duidelijk dat deze schimmige aanslag 2016 toch echt ZOU kunnen zijn. Wat een onprofessionele dienst, onbehoorlijk bestuur, minachting van mij als burger! Wat moet ik hier nu mee? Misschien een kamervraag? Je mag toch verwachten dat een wijziging in de uitvoering van beleid die voor mij als burger verstrekkende consequenties heeft, op zijn minst zorgvuldig wordt voorbereid en wordt gecommuniceerd. Tot dat ik hier uitleg over gekregen heb beschouw ik deze blauwe envelop met de voorlopige aanslag 2016 als SPAM!

Antwoord van de CU (1/2/16, kamerlid Schouten)
Voor deze vraag kunt u het beste contact opnemen met het Klachtenbureau van de Belastingen. Zie op de website van de belastingdienst: ‘Klacht indienen‘. Wij, als politieke partij, kunnen hierin niet zoveel voor u betekenen. Wij hopen u hiermee voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd.

Geen antwoord van de PVV (25/4/16, kamerlid van Dijck)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de SP (25/4/16, kamerlid Bashir)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

foto: Vde2eK
foto: Vde2eK

Vraag aan 50Plus, het CDA, de SP en de VVD (10 januari 2015, kamerlid Krol, kamerlid Omtzigt, kamerlid Bashir en kamerlid Neppérus)
Ik ben gepensioneerd, krijg AOW en een aanvullend pensioen. Tot nu toe deden wij onze jaarlijkse belastingaangifte. Wat inhoudt dat we voor 1 april aangifte doen over 2014. Door ons aanvullend pensioen moeten we altijd ca. € 2.800 betalen. Geen probleem, tot vandaag. Tot onze verbazing ontvingen we nu een voorlopige aanslag over 2015. Met het verzoek voor 28 februari € 2.800 te betalen. Dat betekent dat we rond juni € 2.800 over het belastingjaar 2014 moeten betalen. Dus dit jaar moeten we twee maal € 2.800 betalen. Wel een slimme zet van de belastingdienst. Want waarschijnlijk moeten nu honderdduizenden mensen dit jaar 2 maal een aangifte betalen, voor het rijk een eenmalige versnelde inkomst van enkele miljarden over de ruggen van onder meer de AOW-ers. Is deze regel bedacht door de politiek of door de belastingdienst? Voor ons betekent dit dat we dit jaar € 235 per maand minder te besteden hebben. Als AOW-er leveren we al gigantisch in! En dit gebeurt zonder vooraankondiging of voorlichting. Graag een reactie.

Ter info: Vragen van het kamerlid Bashir (SP) aan de Staatssecretaris van Financiën over de voorlopige aanslag 2015 (2015Z00610: ingezonden 16 januari 2015).
Antwoord van Staatssecretaris Wiebes (Financiën) middels een brief (31066; nr 227) op 27 januari 2015.

Geen antwoord van 50Plus (10/4/15, kamerlid Krol)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van het CDA (10/4/15, kamerlid Omtzigt)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de SP (10/4/15, kamerlid Bashir)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (10/4/15, kamerlid Neppérus)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

166 reacties


 1. ·

  Ineens is er een voorlopige belasting over dit komende jaar! Of ik maar vóór eind februari ga beginnen met meteen belasting terug betalen. Dit moet, ik mag geen bezwaar maken, want de aanslag is voorlopig. Samen met echtgenoot in bijstandssituatie, inkomen gedeeltelijk zelf verdien, de rest aangevuld, allemaal in bruto, de zgn. IOAW. Zit net aan de laatste termijnen van 2016. Dit overlappend met de nieuwe aanslag, laat amper ruimte tot huur betalen. En dan komt nog de aanslag van 2017 eraan. Die ook voorlopig zal zijn, dan kan ik geen kant op. Wil men ons dood?

  Beantwoorden

  1. ·

   5 jaar geleden noodgedwongen als zzp’er begonnen. Altijd keurig op tijd belastingen betaald en ook ik ben nu aan de beurt. Even totaal 30k ophoesten. Op zich een goede regeling om vooruit te moeten betalen. Dat is bij een BV ook. Daarbij zullen gevluchtelingen gevrijwaard blijven van belastingen afdragen in NL.
   Maar een dubbel bedrag betalen in 1 jaar, zonder een voorkennis hiervan? Ook nog willen dat je verzekerd bent? Hoe denkt het kabinet dat een zzp’er dat kan betalen. Het nekomdraaien van zzp gaat lukken. De staatskas spekken voor EU en bijstanden in NL, lukt het kabinet ook. Dit is de prijs na 40 jaar werken. Ben benieuwd hoe NL er over 10 jaar eruit ziet.
   Zo……………. hier weer een vakje gevuld en ga verder met de waan van de dag. Ja knikken en als makke schaap in het gareel lopen. Het IK gevoel wordt steeds groter. Succes klagers…..ook ik.

   Beantwoorden

 2. ·

  je gaat naar de belastingsite om aangifte te doen ,,veel staat er al vooraf ingevuld,,ik mocht altijd ook invullen of ik bv van dit jaar al een aanslag had binnengekregen van ZVW en dan mag je normaal gesproken het bedrag invullen wat je al betaald hebt,,nu zag ik gaat dat niet meer,,staat wel bij dat ik in het jaar 2017 267 euro al betaald had aanZVW en dat trekken ze er ook mooi vanaf maar wat ze niet doen is dat als je een naheffing krijgt om nog 428 euro bij te betalen van dat jaar en dat mag in 11 trmijnen,,nu wou ik dat invullen over het jaar 2017 maar dat gaat niet meer dus ik heb er normaal gesproken recht op dat ik buiten die 267 ook nog s die 428 vanaf mag tellen en nu mag invullen maar,,,nee hoor dat ging niet want dan had ik moeten wachten tot de definitieve aanslag was binnengekomen maar ze vergeten wel te zeggen dat ze eerst die van 267 sturen waar je iets van 6 weken de tijd voor krijgt te betalen dus,,,,je probeert die te voldoen en ja hoor nog geen mnd erna krijg je dan die naheffing,,maar die kan je het jaar erop niet meer invullen….fijn om te werken hier in nederland,,altijd gewerkt al 27 jaar,,nooit ziek,,kan nooit op vankantie,,moet mijn eigen vakantiegeld bij elkaar zien te krijgen,,ook nog s een vrijwillige verzekering bij het UWV wat me tegen de 100 euro kost pmd anders krijg ik niks betaald als er s wat zou gebeuren en als ik vakantie heb krijg ik ook geen loon dus hoe moet je dan nog iets bij elkaar krijgen en dan 12000 euro per jaar verdienen en daar betaal je nog meer dan 2000 euro belastingen over ..ben alphahulp want vaste banen en contracten krijg je niet meer,,ik vind het schrijnend in dit land,,beloon ook de alphahulpen eens een keer al is het maar dat er naar het belastingstelsel goed word gekeken want wie ben ik?? ook een werkende nederlander!!

  Beantwoorden
1 6 7 8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *