WIA en Auto Zaak

wia

Vraag aan 50Plus, het CDA, D66 en de VVD (5 april 2016, kamerlid Krol, kamerlid Heerma, kamerlid van Weyenberg en kamerlid van ’t Wout)
Ik ben sinds 2009 gedeeltelijk afgekeurd (gevolgen nierkanker en spierziekte) en ontvang een WIA uitkering. Ik werk nog 22,5 uur per week en ben al sinds 2003 in het bezit van een auto van de zaak. Deze auto heb ik nodig voor mijn werk en rijd er ook privé mee. Sinds 2013 telt de bijtelling ook mee als inkomen voor de WIA uitkering en heb ik dus een verlaging van inkomsten. Een paar mensen hebben hier aandacht voor gevraagd, maar omdat het een klein aantal gevallen betreft wordt hier niets aan gedaan. Sinds maart 2016 heb ik een auto van de zaak met een automatische versnellingsbak (handmatig schakelen geeft problemen door mijn spierziekte). Hierdoor wordt mijn inkomen nog lager (automaat is duurder in aanschaf). Ik probeer ondanks mijn ziekte toch nog te werken, maar wordt naar mijn mening gestraft hiervoor (bijtelling + korting op de WIA). Ondanks dat het maar een paar gevallen betreft moet hier toch wat aan te doen zijn? Wie wil mij helpen om dit probleem en onrecht aan de kaak te stellen en mij te helpen?

Geen antwoord van 50Plus (5/7/16, kamerlid Krol)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van het CDA (5/7/16, kamerlid Heerma)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van D66 (5/7/16, kamerlid van Weyenberg)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (5/7/16, kamerlid van ’t Wout)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Een elektrische auto met 4% bijtelling was een voordeligere oplossing geweest, mogelijk kunt u omruilen. Vraag eerst aan UWV wat de gevolgen zijn. Anders een vervoersvoorziening vragen bij het UWV, dat kan ook. Groet, Pierre van D

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *