Bezuinigen

bezuinigen
foto: alexo

Vraag aan het CDA, de PvdA, de PVV en de VVD (12 oktober 2012, kamerlid van Hijum, kamerlid Plasterk, kamerlid van Dijck en kamerlid Harbers)
Waarom wordt er alleen gekeken naar waar er meer geld vandaan gehaald kan worden en waar er meer belasting geheven kan worden en zo goed als niet naar waar er echt bezuinigt kan worden? Ik citeer: “Bezuinigen is besparen op de uitgaven door deze omlaag te brengen”. De kamer(s) en overheid schijnen alleen maar gefocust te zijn op het meer geld binnen halen dan het echt BEZUINIGEN. Waarom is dit?

Antwoord van het CDA (24/10, kamerlid van Hijum)
De overheid in Nederland staat voor een grote bezuinigingsopgave. In 2013 wordt er ongeveer 17 miljard euro meer uitgegeven dan er binnenkomt. Dat valt natuurlijk niet vol te houden. De meeste politieke partijen in ons land vinden dat er weer begrotingsevenwicht moet komen. De concrete voorstellen van de partijen verschillen echter nogal. Sommige partijen zoeken de oplossing vooral in het verhogen van belastingen. Andere partijen, zoals het CDA, willen vooral de overheidsuitgaven beperken. Op de website van het CBP zijn de analyses te vinden die het Centraal Planbureau heeft uitgevoerd van de verkiezingsprogramma’s. Deze maken duidelijk welke mix van maatregelen de verschillende partijen kiezen. Met welk pakket de nieuwe regering komt, moeten we nog even afwachten.

Geen antwoord van de PvdA (12/1, kamerlid Plasterk)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (12/1, kamerlid van Dijck)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (12/1, kamerlid Harbers)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

4 reacties


 1. ·

  Waarom dit is, omdat het gemakkelijker is bij de bevolking geld weg te halen. Hierdoor hoeven ze zelf niets op te geven. Ze vragen zich niet af waar wij dit allemaal vandaan moeten halen, dat interesseert hen helemaal niet. Heeft het nooit gedaan en zal hen ook nooit interesseren. Het wordt eens tijd dat deze mensen op hun pluche stoelen eens een behoorlijk diploma halen over de belangen die ons bevolking aangaan. Met een geschiedenis diploma, zoals rutte heeft, zetten wij geen zoden aan de dijk.

  Beantwoorden

 2. ·

  Volgens mij worden wij Nederlanders graag ‘be……'(voor de gek gehouden). Als iedereen nu de stoute schoenen aantrekt en laat zien dat de graaicultuur nog niet voorbij is en wij niet helemaal op ons achterhoofd zijn gevallen dan komt het misschien nog goed met Nederland. Prijzen, benzine/voedsel enz. Kijk naar b.v Duitsland, prijzen verhogen (nog hoger dan hoog maakt onze economie er niet beter op).

  Beantwoorden

 3. ·

  Mr. Rutte laat ons allemaal mooi in de steek; kiezersbedrog noemen wij Nederlanders dat.

  Beantwoorden

 4. ·

  Dit is ook juist waarom ik mij altijd zo ongelofelijk irriteer aan de politiek. Ik vroeg waarom en krijg antwoord hoe goed het CDA wel niet is. Heel leuk zelfpromotie, maar dat geeft geen antwoord op de vraag. Eerlijkheid is ook z’n mooi woord waar de politiek nooit aan durft toe te geven en er altijd maar omheen weet te draaien. Je leert op school dat je niet meer kunt uitgeven dan je bezit. Je leert op school te sparen voor iets wat meer kost. Maar wat heeft de kamer / overheid geleerd meer geld uit te geven dan er binnen komt. En normaal burger gaat binnen de kortste keer failliet wanneer men dat doet. Maar dat kan een keer gebeuren dan weet men te bezuinigen te besparen op de uitgave. Nu nog een keer de vraag waarom kijkt de kamer alleen naar MEER GELD BINNEN LATEN KOMEN IN PLAATS VAN ECHT BEZUINIGEN.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *