Bilderberg Conferentie

bilderberg

Jaarlijkse Bilderberg bijeenkomst: Waarom wordt er zo geheimzinnig gedaan over de jaarlijkse Bilderberg bijeenkomst? In 2013 zijn bijvoorbeeld premier Rutte en fractievoorzitter- D66 Pechthold aanwezig geweest. Kamervragen hebben niets opgeleverd dan nog meer verborgenheid, onder het mom van afspraken over het praten over de besproken onderwerpen. Zelfs onze premier en een parlementslid doen mee aan deze poppenkast op onze kosten.

Handtekening prins Bernhard
Handtekening prins Bernhard
Ter informatie

De Bilderberg conferentie van 2-4 april 1966 in Wiesbaden, West-Duitsland werd voorgezeten door prins Bernhard (zie foto links). De amerikaanse deelnemer Fred R. Harris (US Senate) schreef op zijn kladblok o.a. de volgende opmerking: ‘nationalism is dangerous‘. Dit naar aanleiding van een speech van de ‘communistische’ vakbondsleider (UAW) Walter P. Reuther. Harris schreef vier dagen later (13 april 1966) een brief aan de vakbondsleider over zijn positieve ervaringen: ‘The Bilderberg Conference gave me a real opportunity to learn and widen my horizons. One of the memorable highlights of the meeting was the opportunity to get to know and visit with you.’

kladblok US Senator Fred R. Harris
kladblok US Senator Fred R. Harris

Neem kennis van meer gelekte documenten van de Bilderberg conferenties, van bijvoorbeeld de eerste bijeenkomst in Oosterbeek (Hier op een andere website). Of lees een document van de derde Bilderberg conferentie op 23-25 september 1955 in Garmisch-Partenkirchen, West-Duitsland. Gaat onze premier Mark Rutte (VVD) zijn democratische verantwoordelijkheid nemen en zich niet meer verschuilen achter de zogenaamde ‘Chatham House Rule’? Of gaat hij wachten tot alle documenten zijn uitgelekt, ook die van de laatste Bilderberg conferentie. Voorbeeld: Een bord van Thomson Reuters (Dataleverancier en persbureau) dat achterbleef in de Grove hotel in Watford, Engeland met als titel: ‘unleashing the power of our unified platform on financial markets’.

foto: WSYC

Vraag aan het CDA, de PVV, de SP en de VVD (11 juni 2011, kamerlid Ormel, kamerlid de Roon, kamerlid van Bommel en kamerlid Dijkhoff)
Van 9 – 12 juni 2011 is de Bilderberg groep bijeen in St.Moritz in Zwitserland. Volgens de lijst van deelnemers is minister Rosenthal aanwezig. Kunt u aangeven waarom een lid van de regering aanwezig is bij deze bijeenkomst en wat er besproken wordt? Zo niet, wilt u dat dan navragen bij de minister van Buitenlandse Zaken? Het schijnt dat een van de onderwerpen op de agenda is het afschaffen van de netneutraliteit.

Deelnemers: Lijst deelnemers Bilderberg 2011
Antwoord van de SP (16/6, kamerlid van Bommel)
Over deze Bilderbergconferentie heb ik Kamervragen gesteld. Kijkt u maar eens op mijn weblog:
Kamervragen aan minister Rosenthal en opgemaakte versie 2011Z13035

Toevoeging op 12 juli 2011:
Antwoord minister Rosenthal op vragen kamerlid van Bommel plus persbericht van Bilderberg conferentie

Antwoord van de VVD (13/7, kamerlid Dijkhoff)
Het controleren van wat de minister doet staat voor mij niet gelijk aan het moeten weten wat een persoon op elk moment van elke dag doet en zegt. De Conferentie is ook geen besluitvormend orgaan of internationale organisatie waarvan de agenda in de kamer voorbesproken zou moeten worden.

Geen antwoord van het CDA (11/9, kamerlid Ormel)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (11/9, kamerlid de Roon)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

foto: WSYC
Ter informatie

Zo’n 30 kilometer van Washington DC wordt dit jaar (31 mei – 3 juni) de Bilderberg conferentie gehouden in Chantilly, Virginia in de Verenigde Staten. Zie hier de lijst met deelnemers. Vanuit Nederland zijn o.a. koningin Beatrix, premier Rutte (VVD) en kamerlid Pechtold (D66) aanwezig. Misschien kan kamerlid van Bommel net als vorig jaar weer kamervragen stellen aan de regering, in het bijzonder premier Rutte. Tevens zal het zeer op prijs worden gesteld als kamerlid Pechtold verantwoording zou willen afleggen aan de kiezers over hetgeen besproken is op de conferentie.

Het kamerlid Thieme (PvdD) heeft op 1 juni 2012 kamervragen gesteld aan premier Rutte en antwoord gekregen op 7 juni 2012.

foto: WSYC
Ter informatie

Van 6 – 9 juni 2013 zal in het Engelse Grove Hotel (Watford, ten noorden van Londen) de jaarlijkse Bilderberg conferentie worden gehouden. Het voornaamste agendapunt op de Bilderberg conferentie van dit jaar zal zijn de instelling van een wereldbelasting. Een week later komt dit onderwerp vervolgens op tafel bij de G8-summit, waar leiders als Barack Obama en Vladimir Putin bijeen zullen komen. Een bijeenkomst die toevallig gehouden wordt op 17 – 18 juni in het golf resort ‘Lough Erne’ in Enniskillen, county Fermanagh, Noord-Ierland. Het financiële instituut voor de wereldbelasting betaat al, namelijk de ‘Wereld Bank’. Het eerste werkmodel (’template’) voor een wereldbelasting struktuur was reeds ontvouwd in 2009 op de UN Klimaat conferentie in Kopenhagen.

Volgens het dagblad ‘The Telegraph‘ van 3 juni zal premier Mark Rutte (VVD) deelnemen aan de Bilderberg conferentie. Verder heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bevestigd dat prinses Beatrix aanwezig zal zijn. Zie hier de huidige lijst met deelnemers op de Bilderberg website.

Het kamerlid Wilders (PVV) heeft op 6 juni 2013 kamervragen gesteld aan de minister-president Mark Rutte (VVD) over zijn deelname aan de Bilderberg-bijeenkomst. Premier Rutte (VVD) heeft antwoord gegeven op 11 juni 2013 met een verwijzing naar de ‘Chatham House Rule’. Premier Rutte (VVD) handelt met deze argumentatie in strijd met het ‘Reisbesluit buitenland‘ van de Rijksoverheid.

Aankomst prinses Beatrix bij Bilderberg conferentie 2013
Aankomst prinses Beatrix bij de Bilderberg conferentie 2013

foto: WSYC
foto: WSYC
Ter informatie

De jaarlijkse Bilderberg conferentie zal in 2014 worden gehouden van 29 mei tot 1 juni in het Marriott Hotel in Kopenhagen, Denemarken.
Vanuit Nederland zullen prinses Beatrix, Beurden (CEO Shell), Halberstadt (Universiteit van Leiden), Samsom (fractievoorzitter PvdA), Scheffer (Universiteit van Tilburg), Schippers (minister VWS) en Zalm (ABN-AMRO) aanwezig zijn.

Het is een grote club

Internationale banken en SDR

De internationale banken zijn de oorzaak van de oorlogen die tot nu toe zijn gevoerd. Het conflict in Syrië zal gebruikt worden om de hele wereld in een oorlog te trekken en de winsten van de banken te maximaliseren. Het maakt niet uit wie er wint, de banken zullen altijd winnen. Het gaat uiteindelijk om olie, energie en het economische systeem van de hele wereld. Ze willen een nieuw systeem SDR (Special Drawing Rights, een bak met verschillende valuta), een soort euro maar dan op wereld niveau. Het Midden-Oosten en Syrië zijn slechts de katalysator.

Egypte en Bilderberg

Het resultaat in Egypte zal hetzelfde zijn als in Afghanistan, Irak, Syrië, Libanon, Westbank/Gaza en uiteindelijk Iran. Een voor een zullen de landen rondom Israel instabiel worden, economisch verzwakken en afhankelijk worden van leningen van het IMF. Dat alles onder de bezielende leiding van de Bilderberg groep.

2 reacties


  1. ·

    Ik heb de aanwezigheid van Alexander Pechtold op de BB-conferentie 2012 op verschillende niveaus van D66 aangekaart. Zijn aanwezigheid is duidelijk ongepast voor een vertegenwoordiger van een democratische partij, die het woord democraat zelfs in hun partijnaam dragen. Victor Halberstadt weet wel wie hij moet uitnodigen. Pechtold is nog 1 van de weinigen die meer of wellicht alle beslissingsbevoegdheden aan Brussel zou willen overdragen. Het vormen van een Europese superstaat is een bekend Bilderbergideaal. Alle EU-commissarissen zijn Bilderbergleden. In D66 zal bij nader inzien niemand blij zijn met het bezoek van Pechtold aan Bilderberg. Het haalt de partijstatus van D66 omlaag. Duidelijke misser van Alexander Pechtold. Je moet maar durven om in het voetspoor van Rutte naar Bilderberg af te reizen. Iedereen weet dat de Bilderberggroep infameus is en een anti-democratische lobby die achter de schermen een ware economische terreur uitoefent. Niemand lijkt te weten wat hij daar precies te zoeken had. Van Bilderbergzaken weet natuurlijk ook de gemideldde D66-er niets af. Bilderberg staat de vorming van een Europese superstaat voor. Zien ze daarom iets in Pechtold omdat hij ook voorstander is van meer invloed van de EU op Nederland? Geen reclame voor het democratisch gehalte van D66, deze zwijgzame tocht van Pechtold naar de USA! Wat er allemaal besproken is zullen we van hem niet horen. Daarvoor raadplege men de website van Bilderbergexpert Daniel Estulin, die in juli 2010 tijdens een persconferentie voor leden van het Europese Parlement Bilderberg al een flinke veeg uit de pan gaf (www.danielestulin.com).

    Beantwoorden

  2. ·

    De machtigen en invloedrijken der aarde mogen van mij best vier dagen per jaar bij elkaar kruipen. Plenaire vergaderingen, workshops, wandelgangen, borrelpraat, barhang – we kennen het allemaal wel. Gezellig. Maar wat doen mijn volksvertegenwoordigers en werkgelegenheidverschaffers in een ondoorzichtig forum met o.a. de grootste bankiers ter wereld van wie er in elk geval één in 2007 aanwezig was en in 2011 publiekelijk als een van de veroorzakers is aangemerkt van de 2008-crisis. Het woord ’thievery’ is genoemd. Lloyd Blankfein, voorzitter en CEO Goldman Sachs was aanwezig bij de Bilderbergconferentie 2007. Blankfein krijgt op z’n lazer van senator Levine (http://youtu.be/oOpFbjHcxF00 en http://www.levin.senate.gov/imo/media/doc/supporting/2011/PSI_WallStreetCrisis_041311.pdf (rapport). Goldman Sachs was er ook in 2010, 2011 en 2012 bij (http://nl.wikipedia.org/wiki/Bilderbergconferentie_2012 en daarvoor zie onderaan). Met zulk inhalige mensen wil je toch niet geassocieerd worden? Zulke mensen laat je toch niet meepraten, meebeslissen over de stand en gang van zaken mondiaal gezien? Het stinkt en als je er niets over zegt dan gaat het rotten. RR

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *