Debatten Politiek

debatten

Vraag aan het CDA, de PvdA, de PVV en de VVD (15 januari 2015, kamerlid Rog, kamerlid Jadnanansing, kamerlid Beertema en kamerlid Straus)
Ik ben 15 jaar en zeer geïnteresseerd in de politiek. Ik wil graag weten wat er gebeurt bij partijen en wat hun standpunten zijn. Ik ga er van uit dat ik niet de enige ben. Wat precies de standpunten zijn van partijen hoor je alleen wanneer iets uit de hand loopt of niet gaat zoals het hoort te gaan. Daarom vroeg ik mij af waarom niet elk debat wordt uitgezonden op televisie. Of dat er samenvattingen zijn in een krant. Doordat er veel onwetendheid is wat betreft standpunten en meningen van partijen is er misschien wel minder opkomst bij verkiezingen. Verder vind ik ook dat er op middelbare scholen te weinig wordt gedaan wat betreft educatie over politiek. Zelf heb ik bijvoorbeeld 50 minuten maatschappijleer in de week en 50 minuten levensbeschouwing, en daar houdt het dan ook op. Debatten worden er tegenwoordig nauwelijks gevoerd op scholen. Ik denk dat deze onwetendheid een groot maatschappelijk probleem voor de democratie kan worden in de toekomst. Mijn vraag is dus waarom er zo weinig educatie en openheid over is.

Antwoord van het CDA (15/1/15, kamerlid Rog)
Goed om te horen dat je zo geïnteresseerd bent in politiek. Op het kanaal Politiek 24 worden 24 uur per dag actuele politieke Kamerdebatten uitgezonden; het grootste deel zelfs live. Ook op de website van de Tweede Kamer zijn live debatten te volgen. Verder heeft iedereen de mogelijkheid om persoonlijk de debatten in de Tweede Kamer als toehoorder bij te wonen. Je kunt hier gewoon naar toe komen en je melden bij de balie. Voor wie wil is er dus echt heel veel te zien. Alle debatten live uitzenden zou lastig worden, want behalve in de plenaire zaal worden er ook nog talloze andere debatten met ministers en staatssecretarissen elders in de Kamer gevoerd; er is dus veel overlap. Voor alle schoolklassen bestaat de mogelijkheid om via Pro Demos een bezoek aan de Kamer te brengen. Je krijgt dan een film over de Tweede Kamer, een rondleiding en een bezoek aan de publieke tribune. Zo als je ziet: mogelijkheden genoeg om het politieke debat te volgen.

Geen antwoord van de PvdA (15/4/15, kamerlid Jadnanansing)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (15/4/15, kamerlid Bashir)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (15/4/15, kamerlid Straus)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *