Dringend Huurhuis Nodig

Huurhuis

Vraag aan het CDA, de PvdA, de PVV en de VVD (27 maart 2011, kamerlid van Bochove, kamerlid Monasch, kamerlid Lucassen en kamerlid de Boer)
Ik ben vader van 2 kinderen, die bij mij wonen. Na alle omstandigheden woon ik nu nog steeds bij mijn moeder met mijn 2 kinderen. En dat is nu al bijna een jaar zo. Het is van essentieel belang dat ik en mijn 2 kinderen een eigen huurhuis krijgen, maar dat kan dan nog wel een jaar duren. In begin december stond ik nog op de 2e plek, maar tussen toen en nu heb ik ook al weer op de 80ste plek gestaan en meer. Ik reageer goed, zegt de wooncorporatie, maar moet maar geduld hebben. Ik heb zelfs urgentie aangevraagd, maar krijg niet meer dan 18 maanden korting. En sinds de nieuwe wet door is over het huurbeleid, kan ik op veel minder huizen reageren dan normaal. Wat moet ik verder hiermee? Ik kan toch niet nog een jaar bij mijn moeder wonen met 2 kinderen. Kunnen jullie mij alsjeblieft niet verder helpen?
PS: Ik heb een wwb uitkering en val onder de norm van 33.614 euro. Ik ben woonachtig in Lelystad.

Antwoord van de VVD (27/3/11, kamerlid de Boer)
Kan me uw wens naar een eigen woning heel goed voorstellen. Met een inkomen onder de 33.614 euro komt u in ieder geval eerder in aanmerking voor een woning van een wooncorporatie. Hopelijk dat een woning zich spoedig aandient in Lelystad. U heeft een reële vraag. Probleem van de woningmarkt is momenteel eerder gebrek aan vraag.

Antwoord van het CDA (12/4/11, kamerlid van Bochove)
Uw wens voor een eigen huis is begrijpelijk. In bepaalde delen van het land is een tekort aan sociale huurwoningen, dat verlengt de wachttijd voor diegenen die daarop zijn aangewezen. Na jaren van grote leegstand kent Lelystad op dit moment een woningtekort voor mensen die een beroep doen op de sociale huurvoorraad. Gemeente en corporatie moeten samen naar een passende oplossing zoeken. Dat kan door meer woningen te bouwen, doorstromen te bevorderen en door gebruik te maken van urgentiepunten. Uw probleem moet lokaal worden opgelost.

Geen antwoord van de PvdA (27/6/11, kamerlid Monasch)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (27/6/11, kamerlid Lucassen)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Nederlandse woningbouwcorporaties in ontwikkelingslanden

Nederlandse woningbouwcorporaties financieren allerlei projecten door garant te staan voor leningen aan landen als Nicaragua, zodat daar óók aan sociale woningbouw kan worden gedaan. Kamerlid Barbara Visser (VVD) roept de verantwoordelijke ministers Stef Blok (VVD, Wonen) en Lilian Ploumen (PvdA, Ontwikkelingshulp) op om er zo snel mogelijk een einde aan te maken. Zij zegt:’Corporaties moeten zich richten op hun kerntaak. Ik vind het raar dat corporaties investeren in woningbowprojecten in ontwikkelingslanden, terwijl tegelijkertijd in Nederland projecten worden stopgezet of afgeblazen.’

Erik Staal en woningcorporatie Vestia

Erik Staal (ex-directeur van woningcorporatie Vestia) zegt dat hij miljoenen euro’s meer had kunnen meekrijgen dan zijn vertrekpremie van 3,5 miljoen euro. Hij zegt: ‘Huidige vertrekpremie is redelijk.’ De voormalige raad van commissarissen berekende een vertrekpremie van bruto 4,5 miljoen euro.

2 reacties


 1. ·

  Ben 54 jaar, woon in een sociale huurwoning die van €625 naar €812 is gestegen. Met mijn salaris is het niet meer mogelijk dit langer op deze manier vol te houden. Ben op zoek geweest naar een andere woning, maar krijg nul op het rekest. Heb in 2011 in de WSNP gezeten door scheiding en tegenslag, maar sinds 2015 eindelijk een schone lei en 1 notering bij het BKR aan overgehouden. Nu was het simpel voor mij geweest om een woning te gaan kopen, maar door de notering is dit niet mogelijk. We hebben een aantal jaar op zwart zaad gezeten met €50 p\w om mijn boodschappen te krijgen, natuurlijk is dat inherent aan deze situatie en heb ik mij daar voor ingezet. Nu worden we eigenlijk weer gestraft, omdat we niets kunnen financieren de komende 5 jaar in de vorm van een huis. Ik zou het niet meer in mijn hoofd willen halen in de schulden terecht te komen, hier heb ik van geleerd. Waarom is het niet gewoon mogelijk om een woning te kopen, want sociale huur is niet meer mogelijk met mijn inkomen en vrije sector is veel te duur. Ik kan geen kant op. Het is goed dat mensen in de gaten worden gehouden bij BKR en instanties, maar deze groep wordt totaal buitengesloten en belanden opnieuw in de problemen, doordat men geen andere stap kan nemen in de vorm van kopen. Wat gaan de partijen hier aan doen. Graag zou ik daar een antwoord op willen hebben.

  Beantwoorden

 2. ·

  Beste
  Ik ben en mama van 3 kinderen recent bevallen jongste is 4 maanden bijna 5 maanden. Ik heb en zoontje van bijna 4 die autistisch is. En dochter van 9 jaar ik woon op en app die veel te hoog is ik heb enorm veel pijn bij de trap op te gaan ik sta al van 2019 op een lijst voor sociale woning ik schrijf dit nu met tranen in mijn ogen ik kan dit niet meer aan heb twee slaapkamers maar die zijn klein mijn zoontje huilt elke keer wanneer hij die trap op moet ik moet altijd meemaken hoe hij zich kapot huilt als hij naar boven moet, ik heb dringend en huis nodig ik kan niet meer volhouden dit aantezien mij. Psychiater is hier van op de hoogte mijn huisdokter ook. En telkens krijg ik te horen als ik woonhaven en mail stuur dat ik ergens op de lijst sta en dat er nog zo veel eerder dan mij staan. Ik komt van uit Antwerpen help en moeder want dit word mij te zwaar. Ik heb en invaliditeit uitkering.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *