Extra Bij WAO

extra
Vraag aan D66, de PVV en de VVD (2 juni 2017, kamerlid van Weyenberg, kamerlid de Jong en kamerlid van ’t Wout)
Ik heb een vraag. Helaas ben ik in de WAO (100%) afgekeurd. Heb altijd hard gewerkt, ben nu 48 jaar en heb een maandelijke uitkering van €1068.63, exclusief toeslagen. Zorgkosten zijn €166 met eigen bijdrage van €385 plus overige ziektekosten. En niet ook nog eens belasting betalen, niet in aanmerking voor gemeentelijke belastingen en waterschap. Kosten €300. Je bent in principe grotendeels de hele dag thuis, dus hogere kosten stroom. En we zijn altijd duurder uit dan iemand die werkende is, want heeft minder stookkosten, mindere zorgkosten. Waarom krijgen mensen niet wat extra om het koppie boven water te houden? Graag zou ik bij deze wel een reactie willen van bepaalde kamerleden hoe die daar over denken.

Geen antwoord van D66 (2/9/17, kamerlid van Weyenberg)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (2/9/17, kamerlid de Jong)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (2/9/17, kamerlid van ’t Wout)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Goedendag,

    Helemaal mee eens. Zou ik ook graag eens willen weten. Zit in dezelfde situatie. Ik hoef niet meer per maand te hebben dan ‘werkende’ mensen, al is ook genoeg armoede onder de wel ‘werkenden’ onder ons. Niet elk baantje is immers goed betaald. Enfin, ik zit om iets extra te krijgen of kwijtschelding net een paar euro boven de bijstands norm of de 100 en 110% normbedragen. En ja, meer thuis, meer stookkosten etc etc. Heb inmiddels al zaken verlaagd, zoals internet abo en telefoon abo. Maar verzekeringen die nodig zijn zoals, inboedel, overlijdensverzekering , kan ik niet verlagen.
    Belastingtechnisch kom ik ook niet veel verder qua aftrekposten. CAK kun je niet aftrekken en de 385 euro ben ik al snel kwijt ieder jaar. Misschien heeft de politiek als ze dit nu wel eens lezen, de komende jaren wel een oplossing. Hoop doet Leven! Beetje minder ‘zorgen’ zou al fijn zijn voor een goede nachtrust.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *