Gegevens BKR en DigiD

gegevens
Vraag aan het CDA, D66, de PvdA en de VVD (2 januari 2017, kamerlid Amhaouch, kamerlid Koser Kaya, kamerlid Oosenbrug en kamerlid de Caluwé)
Tegenwoordig gaat bijna alles wat met financiën te maken heeft geregistreerd worden bij het BKR. Voor zover ik weet heeft de regering hiermee ingestemd. Jaren geleden is er al sprake van geweest dat je met je DigiD zou kunnen inloggen en toegang kunt krijgen tot je gegevens bij het BKR. Hiermee kun je snel zien of hetgeen geregistreerd is ook daadwerkelijk klopt. Deze toegang tot je gegevens is nog steeds niet geregeld. Ik vind dit eigenlijk een verplichting, omdat je anders absoluut niet weet wie en welke gegevens er geregistreerd worden. Ik spreek uit ervaring. Je kunt het opvragen, omslachtig, met een formulier en dat kost dan ook weer geld. Bovendien weet je dan wat er op dat moment geregistreerd staat, maar dat kan de volgende dag alweer anders zijn. Het moet dus weer allemaal van 1 kant komen. Iedereen mag registreren en de burger is weer het haasje. Ik vind het belangrijk dat op zeer korte termijn geregeld gaat worden dat de burger met zijn DigiD inzage krijgt in zijn gegevens zonder weer aan geldklopperij te gaan doen. Lijkt me in dit digitale tijdperk toch niet zo moeilijk? Ben benieuwd naar uw reactie.

Antwoord van D66 (10/3/17, kamerlid Koser Kaya)
Hartelijk dank voor uw vraag. We waarderen het zeer om inhoudelijke tips en informatie te ontvangen, die ons helpen bij onze standpuntbepaling. Door omstandigheden zijn wij tot nu toe nog niet in de gelegenheid geweest uw mail te beantwoorden. Onze excuses hiervoor.
D66 vindt DigiD een goede service die het voor consumenten en burgers makkelijker en transparanter maakt om zaken te doen met de overheid. Het BKR is nog niet aangesloten bij DigiD. In de toekomst zou dit mogelijk wel een optie zijn. Het is aan het BKR om hier een besluit over te nemen en de voor- en tegenargumenten hiervoor af te wegen. Ik vertrouw erop u voldoende te hebben geïnformeerd.

Geen antwoord van het CDA (2/4/17, kamerlid Amhaouch)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (2/4/17, kamerlid Oosenbrug)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (2/4/17, kamerlid de Caluwé)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Goedenmiddag,
    BKR wil dit ook heel graag, en heeft dit een aantal malen aan de orde gesteld bij de Overheid. De Overheid moet BKR toestemming geven. Als die toestemming er komt zal BKR op korte termijn dit regelen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *