Informateur Salaris

informateur
Vraag aan het CDA, D66, de PVV en de VVD (7 juni 2017, kamerlid van den Berg, kamerlid van Engelshoven, kamerlid Kops en kamerlid Middendorp)
Hoeveel verdient de informateur tijdens het formatie proces. Is dit een maandelijks tarief of afhankelijk van de prestatie?

Antwoord van het CDA (7/6/17, kamerlid van den Berg)
U kunt deze vraag het beste richten aan de voorlichting van de Tweede Kamer; link naar website: ‘Contact en Bezoek – Persinformatie

Antwoord van D66 (21/6/17, kamerlid van Engelshoven)
Hierbij het antwoord van het Bureau Voorzitter Tweede Kamer der Staten-Generaal: ‘Voor een informateur is er geen specifieke regeling ontworpen. Een informateur kan, zeker als er sprake is van inkomstenderving vanwege de werkzaamheden als informateur, bij de Voorzitter een verzoek om een vergoeding indienen. De heer Tjeenk Willink krijgt geen vergoeding of salaris voor zijn werkzaamheden als informateur.’

Antwoord van de VVD (7/7/17, kamerlid Middendorp)
Dank voor de vraag. Inmiddels heeft NRC Handelsblad aan uw onderwerp 30 juni een artikel gewijd. Er is dus in principe geen maandelijks tarief of salaris beschikbaar voor een informateur. Voor veel informateurs is het een enorme eer om dit werk te mogen doen. Gerrit Zalm krijgt dus ook geen vergoeding of salaris voor zijn werk als informateur.

Geen antwoord van de PVV (7/9/17, kamerlid Kops)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Gaat de heer Zalm ook pro-deo aan het werk? Hij heeft tenslotte al een pensioen en AOW na ik aannemen mag.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *