Justis en Naamswijziging

justis

Vraag aan het CDA, D66, de PvdA en de VVD (27 januari 2015, kamerlid Oskam, kamerlid Schouw, kamerlid Recourt en kamerlid van Wijngaarden)
Ik ben ten einde raad, ik wil vanwege heel veel omstandigheden de naam van mijn moeder aan nemen. Dit is in mijn situatie onmogelijk om deze reden: ‘Als u meerderjarig bent, kunt u uw eigen achternaam veranderen in die van uw andere ouder. Dat is mogelijk als deze u, na de echtscheiding of een verbreking van de buitenhuwelijkse samenleving van uw ouders, voordat u 18 jaar werd, enige tijd door deze ouder bent verzorgd en opgevoed. Heeft de scheiding plaatsgevonden nadat u 18 jaar bent geworden, dan is naamswijziging niet mogelijk.’ Waarom is dit gebonden aan een leeftijd van 18 jaar? Dit is rond uit belachelijk. Ik ben een volwassen vrouw en ik heb al het recht de naam van mijn moeder te dragen als ik dat wil. Het is mijn eigen moeder. Maar omdat mijn ouders later zijn gescheiden voldoe ik niet aan de voorwaarden. Mijn moeder heeft wel al die jaren voor mij gezorgd en ik draag nu een naam van een man die ik niet zie en mij letterlijk met de grond gelijk heeft gemaakt. Ik zou graag uitleg hierover ontvangen want met Justis kom ik niet verder.

Antwoord van de VVD (30/3/15, kamerlid van Wijngaarden)
Dank voor deze vraag. Excuses voor de vertraagde reactie. Wij hebben namelijk geprobeerd te achterhalen wat precies de reden is achter deze regel. Aangezien de zoektocht tot dusver nog niets heeft opgeleverd zijn wij van plan ons verder te verdiepen in jouw vraag.

Geen antwoord van het CDA (27/4/15, kamerlid Oskam)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van D66 (27/4/15, kamerlid Schouw)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (27/4/15, kamerlid Recourt)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *