Kennis en Kunde Diversiteit Ondernemen

kennis
foto: FaceMEPLS

Vraag aan de PVV (kamerlid Wilders)
Ik heb zo mijn vraag over werkgelegenheid en het is misschien niet allemaal duidelijk hoe ik het bedoel, maar ik zelf heb een woning stoffeerderij en zie hoe het gaat in de handel. Ik neem mezelf even als voorbeeld. Wij verkopen tapijt e.d., alles voor uw woning. Nu verkoop ik geen laminaat van het merk quick-step. De winkel hangt wel vol met stalen. De mensen kijken op internet, komen naar mijn winkel, zien het laminaat wat ze mooi vinden, en kopen het vervolgens via internet. Ik besteed mijn aandacht eraan, moet een dure laminaatkast kopen om te laten zien wat quick-step is en vervolgens verkoop ik dus niets. Deurmatten verkoop ik ook, vervolgens hangt het zelfde in alle bouwmarkten. Ga ik naar de supermarkt, kan ik bloemen kopen, enz.enz. Ik ben van mening dat de grote supermarkten en bouwmarkten de handel van kleine zelfstandigen kapot lopen te maken, omdat we daar nooit tegen op kunnen. Zou het niet sociaal gezien beter zijn als we ons brood bij de bakker kopen, bloemen bij de bloemenman, neusdruppels bij de drogist, hamer en beitel bij de doe het zelf zaken. U begrijpt wel zoals ik het bedoel. Alle kleine ondernemers kunnen er vakkundige mensen bij in dienst nemen en dus meer werk gelegenheid en de mensen komen meer op straat om naar de desbetreffende winkel te gaan. Ik begrijp dat het moeilijk is om dingen terug te draaien, maar zie daar toch misschien mogelijkheden voor. U kent het spreekwoord ‘schoenmaker blijf bij je leest’. Er zouden dan ook op scholen meer vakgerichte lessen kunnen worden gevolgd. Ik weet ook dat dat steeds minder het geval is. Mijn zoon is stoffeerder geworden, maar hij zat in Nieuwegein op school met nog 7 jongens in z`n klas vanuit heel Nederland. Wat is nou 7 jongens uit zoveel provincies, maar als de jongeren weten dat ook in het stofferen geld valt te verdienen door bij een woningstoffeerderij te werken dan trekt ook dat veel meer aan. Bloemschikken is leuk als je in een echte bloemenwinkel kan werken, kaarten verkopen in een echte kiosk. Nu verkoopt iedereen maar wat hij wil en zo gaan de winkels waar ze voor staan echt kapot. Het is zo zonde dat dit gebeurd en mensen niet meer op straat komen om spullen te kopen. Ik weet niet hoor, maar hierdoor verhard het sociaal gedrag van de mensen. Ik bedank U voor de aandacht en hoop dat er wat mee gedaan kan worden.

Geen antwoord van de PVV (1/1, kamerlid Wilders)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *