Klanten PostNL

klanten

Vraag aan het CDA, de CU, GL en de PvdA (19 februari 2016, kamerlid Mulder, kamerlid Bruins, kamerlid van Tongeren en kamerlid Vos)
Al enige tijd verstuur ik regelmatig post naar binnen- en buitenland via PostNL. Met minimaal 2 op de 10 zendingen gaat wat mis. De klanten service van PostNL is onbeschoft, ondeskundig en lost geen enkel probleem op, sterker nog: er wordt gezegd dat een oplossing niet aan de orde is. Een korte bloemlezing:

  1. De strafporto kaart. Deze lijkt wel standaard verstuurd te worden om extra inkomsten te genereren. In alle (tientallen) gevallen kon ik bewijzen dat deze onterecht was (post zou zomaar 15 tot 20 gram zwaarder zijn geworden, een platte brief zou ineens pakketpost moeten zijn).
  2. Regelmatig (zeker 2 keer per maand) wordt juist en overduidelijk geadresseerde en gefrankeerde binnenland- en buitenlandpost de volgende dag weer op mijn (het retour)adres afgeleverd. Kan ik als afzender nog een keer postzegels plakken! Als ik dan zeg dat een zending naar de USA niet in 1 dag naar de geadresseerde en weer terug naar mijn adres kan worden gestuurd, wordt er door de klantenservice doodleuk beweert dat ze niets voor me kunnen doen.
  3. Onderzoek naar vermiste en beschadigde aangetekende zendingen worden getraineerd of niet eens opgestart. De schade voor mij is aanzienlijk.
  4. Het online frankeerprogramma voor internationale aangetekende post bevat adresseringsfouten waardoor de post onbestelbaar retour komt. Reactie PostNL: ‘u bent als consument zelf verantwoordelijk voor juiste adressering, u dient opnieuw de frankering te betalen. Het is niet aan de orde dat wij de fout in het programma verhelpen’. En hoe frankeer ik opnieuw? U raadt het al: met datzelfde foutieve programma. Het is compleet surrealistisch.

In het contact met PostNL is het onmiddelijk duidelijk, steeds weer, dat PostNL denkt vanuit de eigen processen, met als oogmerk kostenreductie en winstmaximalisatie maar geen enkel oog heeft voor de ‘klanten’. Helaas is PostNL voor veel post een monopolist en is er dus geen alternatief. Je bent als consument dus veroordeeld tot dit logge en ontoegankelijke bedrijf. Ik vraag u dan ook om de praktijken van PostNL eens aan de kaak te stellen en een toezichthouder aan te stellen. Lees het klachtenkompas van de Consumentenbond er maar eens op na, het regent klachten. Maar er verandert nog niets. Nog niet…

Naar aanleiding van een reactie van kamerlid Vos (PvdA) op bovenstaande vraag heeft de vraagsteller een uitgebreid verhaal geschreven over het functioneren van PostNL in de consumenten markt: ‘PostNL dupeert consument‘.

Geen antwoord van GL (21/3/16, kamerlid van Tongeren)
Uit tijdgebrek kan ik helaas niet uw vraag beantwoorden.

Geen antwoord van het CDA (19/5/16, kamerlid Mulder)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de CU (19/5/16, kamerlid Bruins)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (19/5/16, kamerlid Vos)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *