Schengen en Griekenland

schengen

Vraag aan het CDA, D66, de PvdA en de SP (18 februari 2016, kamerlid Omtzigt, kamerlid Verhoeven, kamerlid Maij en kamerlid Gesthuizen)
Wij willen graag naar Griekenland aan het eind van deze zomer. Mijn vrouw heeft een verblijfsvergunning. Deze is geldig voor alle Schengen landen. Betekent dit wanneer Griekenland eruit wordt gezet dat er voor haar (dus ons) geen mogelijkheid is om er heen te gaan? Of is een visum dan een optie?

Antwoord van de PvdA (19/2/16, kamerlid Maij)
Dank voor uw vraag. Voor de beantwoording van uw vraag kunt u zich het best wenden tot de Nederlandse ambassade in Athene. Een antwoord hangt ook af van de precieze verblijfstatus van uw vrouw. U kunt mailen naar de consulaire afdeling van de ambassade: ath-ca@minbuza.nl of met ze bellen: +30 210 7254950.

Antwoord van D66 (15/4/16, kamerlid Verhoeven)
We sluiten ons aan bij het antwoord van mevrouw Maij. De vraagsteller kan zich het best wenden tot de Nederlandse Ambassade in Athene.

Antwoord van het CDA (13/5/16, kamerlid Omtzigt)
Het lijkt me goed dat u zich met deze vraag tot de Nederlandse ambassade wendt. Die zal het overigens ook niet gemakkelijk vinden een antwoord te formuleren omdat de vraag gaat over een situatie die op dit moment niet aan de orde is. Overigens zijn er vele landen, die geen lid zijn van Schengen, waarvoor je geen visum nodig hebt. Met een Nederlands paspoort reis je dus gewoon naar het Verenigd Koninkrijk. Dan moet je je paspoort laten zien en kom je binnen. Echter mensen met een verblijfsvergunning moeten voor het VK ook nu een visum aanvragen.

Geen antwoord van de SP (18/2/16, kamerlid Gesthuizen)
Kamerlid Gesthuizen zal geen antwoord geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *