Medicinaal Cannabis

medicinaal

Vraag aan het CDA, D66, de PvdA en de VVD (22 augustus 2015, kamerlid Bruins Slot, kamerlid Dijkstra, kamerlid Wolbert en kamerlid Ziengs)
Voor mijn pijn en tinnitus klachten, waarbij bepaalde medicijnen niet of slecht werken en in mijn optiek te duur zijn, gebruik ik cannabis. Op de website van het Amerikaanse National Cancer Institute wordt een overzicht gegeven van de clinische effecten van cannabis op de behandeling van bijvoorbeeld pijn, misselijkheid, angst, eetgedrag, bijwerkingen van chemotherapie en de effecten op kankercellen. Verder worden ook antwoorden op een aantal vragen over het gebruik van cannabis gegeven. Legalisering van cannabis in Nederland voor medicinaal gebruik lijkt me daarom zeer belangrijk, bij voorkeur met overheid controle op percentage THC en percentage CDB (de medicinale kant). Dit zou tevens zeer goed zijn voor de schatkist en de werkgelegenheid. Wat is uw standpunt over de legalisering van het medicinale gebruik van cannabis?

Antwoord van D66 (25/9/15, kamerlid Dijkstra)
Hartelijk dank voor uw vraag aan D66. D66 is voorstander van een algehele legalisering van softdrugs. Er kunnen dan eisen gesteld worden aan bijvoorbeeld percentages THC. Ook zal het geld opleveren, niet alleen vanwege de belasting op de verkoop, maar ook door een einde aan controles voor praktijken die nu nog illegaal zijn. Momenteel leven we in een praktijk waarin cannabis wordt verkocht en gebruikt. Doordat de aanvoer van dit gebruik niet is gereguleerd is het een bron van inkomsten voor de georganiseerde criminaliteit, is er geen enkel toezicht op wat voor zaken zoals (pecticides, verzwaringsmiddelen) er bij de cannabisteelt wordt gebruikt en levert thuisteelt een groot aantal woningbranden op die niet alleen de teler zelf, maar ook de omwonenden in gevaar brengen. De wetgeving die onlangs is ingevoerd die aanleverbedrijven van telers straffen, maakt het geheel nog onverzichtelijker. Dit zorgt er voor dat er veel politiecapaciteit en -geld naar problemen rond cannabis gaat. D66 denkt dat dit beter aan iets anders besteed kan worden. Deze belangen (volksgezondheid, de openbare orde, de algemene veiligheid van personen en goederen en de rechtszekerheid) zijn dermate zwaarwegend dat D66 voorstander is van de regulering van de cannabisteelt. Ik vertrouw erop u voldoende te hebben geïnformeerd.

Geen antwoord van het CDA (22/11/15, kamerlid Bruins Slot)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (22/11/15, kamerlid Wolbert)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (22/11/15, kamerlid Ziengs)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Ik gebruik zelf geen Mediwiet of Cannabis, maar mijn vader wel. Hij had een kwaadaardige blaas tumor en zou chemokuur krijgen. Hij heeft daar niet voor gekozen omdat hij 85 was en niet zou weten hoe ziek hij zou worden en wat hij nog wel of niet meer zou kunnen doen. Hij heeft toen gekozen voor Cannabis olie, en zie daar volgens de artsen in het ziekenhuis is hij wonderbaarlijk genezen. Ze stonden er versteld van hoe dat kon. Hij heeft wel gezegd dat hij Cannabis olie had gebruikt en daar stonden ze wat sceptisch tegen over.
    Waarom wordt er niet toegegeven dat het werkt en waarom wordt het niet vergoed en vrij gegeven. Is dat omdat er miljarden omzet verdiend worden aan kanker en dat er dan honderden banen kost? Wat is dan belangrijker, geld en banen of mensen die genezen zonder eerst nog zieker te worden? Dit is nu juist een voorbeeld wat de zorg duurder maakt.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *