Nabestaandenpensioen

nabestaandenpensioen

Vraag aan het CDA, D66, de PvdA en de VVD (7 januari 2016, kamerlid Omtzigt, kamerlid van Weyenberg, kamerlid Vermeij en kamerlid Lodders)
Ik heb al geruime tijd een nabestaandenpensioen van mijn man bij Nationale Nederlanden. Dit nabestaandenpensioen stopt als ik 65 jaar word. Eerder zou ik dan AOW hebben ontvangen, maar nu moet ik doorwerken tot 67 jaar. Ik heb, omdat ik kon beschikken over het nabestaandenpensioen, ontslag kunnen nemen voor 1 dag per week,toen niet wetende dat de overheid de pensioengerechtigde leeftijd ging verhogen. Nationale Nederlanden zegt meerdere telefoontjes van cliënten te ontvangen, maar houdt zich aan de afgesproken voorwaarden uit het contract en staat juridisch in hun recht. Een klacht indienen heeft dan ook weinig zin. De Nationale Ombudsman verwees mij naar Kivid, een klachteninstituut voor financiële dienstverlening. Zij kunnen waarschijnlijk ook niets voor mij – en de groep mensen met mij- doen. Nationale Nederlanden, een particuliere financiële instelling, staat immers formeel in het gelijk. Volgens mij is er een overeenkomst afgesloten door twee partijen, in ons geval Nationale Nederlanden en de werkgever/werknemer uitgaande van de toenmalige situatie, de door de overheid ingestelde pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar. Nu heeft de overheid, de spelregels veranderd en de pensioengerechtigde leeftijd verhoogd. Ja, en wie neemt nu de verantwoordelijkheid? De verzekeraar kan niets voor mij doen en stelt dat de overheid verantwoordelijk is. En tot nu kan ik volgens mij ook niet bij een overheidsinstelling terecht. Ik zou in ieder geval niet weten bij wie. Wat kunt u voor mij en de groep mensen voor wie ik representatief ben, betekenen?

Antwoord van D66 (7/1/16, kamerlid van Weyenberg)
Dank voor uw vraag. Ik begrijp dat u nu met een inkomensgat wordt geconfronteerd. De overheid heeft een overbruggingsregeling gemaakt voor mensen die in de problemen komen door de hogere AOW-leeftijd. Daarvoor komen ook mensen in aanmerking met een particuliere verzekering die op 65 jaar stopt, waaronder een nabestaanden uitkering. Of u in aanmerking komt voor deze overbruggingsregeling kunt u nagaan op ‘Mijn AOW gaat later in. Hoe overbrug ik de periode tot ik AOW ontvang?‘ op de website van de Rijksoverheid.

Geen antwoord van het CDA (7/4/16, kamerlid Omtzigt)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (7/4/16, kamerlid Vermeij)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (7/4/16, kamerlid Lodders)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *