Oudere Werklozen

oudere

Vraag aan het CDA, D66, de PvdA en de VVD (25 september 2015, kamerlid Heerma, kamerlid van Weyenberg, kamerlid Vermeij en kamerlid Mulder)
Wat gaat u doen aan de werkloosheid van 50 plussers? Er wordt momenteel ontzettend veel geld en tijd besteed aan vluchtelingen, al dan niet economische, maar waar is de aandacht, tijd en geld voor de oudere werklozen? Zelf ben ik al twee jaar werkzoekend. Ik heb ruim 300 sollicitaties verstuurd met en zonder foto, maar nog nooit één uitnodiging voor een gesprek gehad. Als ik mijn geboortedatum weg laat wordt er direct gereageerd dat men mijn geboorte datum niet kan vinden. Wanneer ik deze dan doorgeef krijg ik ook per omgaande een afwijzing. Hoe kan ik tot mijn 68e levensjaar blijven werken als werkgevers geen 50 plussers in dienst nemen? Wat gaat u hier aan doen? Ik wil niet in de bijstand terecht komen, maar die komt nu toch wel heel dichtbij. Ik woon in een sociale huurwoning waar de huur steeds minder sociaal van wordt. Wat doet u als regering voor de groep oudere werklozen die werk zoeken? Heel graag uw reactie én actie.

Geen antwoord van het CDA (25/12/15, kamerlid Heerma)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van D66 (25/12/15, kamerlid van Weyenberg)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (25/12/15, kamerlid Vermeij)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (25/12/15, kamerlid Mulder)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Geachte dames en heren,
    Kan er a.ub. meer duidelijkheid komen over de verplichting of je wel of niet moet solliciteren als je 60 jaar bent? Je weet immers dat een je b.v. niet hoeft te praten over een job in de supermarkt.
    Het is toch oneerlijk, dat als je b.v. je hypotheek af hebt betaald met 60 jaar, je vervolgens in de ww komt en uiteindelijk in de bijstand, dat je dan weer schulden moet gaan maken omdat je een eigen huis hebt. Er moet duidelijkheid komen, de afstand tussen wet en praktijk is te groot. Ook voor de hulpplicht voor jeugdigen, alles wordt bij de gemeentes gelegd, maar zij kunnen dit niet meer aan. Ben zelf ook al eens afgewezen voor schuldhulpverlening.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *