OV Kaart Leerling

ov

Vraag aan de PvdA, de PvdD, de PVV en de SP (10 april 2015, kamerlid Jadnanansing, kamerlid Thieme, kamerlid Beertema en kamerlid van Dijk)
Geld speelt een zeer belangrijke rol op dit moment. Je kunt als politiek zeer eenvoudig veel geld overhouden en daarbij word de burger geen slachtoffer, maar alleen maar blij. Leerlingen vanaf 18 jaar kunnen nu gratis reizen door heel Nederland ongeacht waarheen met hun OV. Als je nu de leerlingen die het nodig hebben om te reizen met het openbaar vervoer een OV kaart geeft en leerlingen die dat niet nodig zijn niet. En dus niet de grens van 18 jaar. Er zijn nu alleen al in mijn kennissen kring al veel leerlingen, waaronder mijn eigen dochter, die geen OV kaart nodig hebben omdat ze sneller op de fiets kunnen dan met het OV, maar toch een OV kaart hebben. Deze leerlingen maken dankbaar gebruik van het gratis OV (lekker shoppen aan de andere kant van het land). Daartegenover zijn er leerlingen die nog geen OV kaart kunnen krijgen maar toch gedwongen zijn met het openbaar vervoer te reizen vanwege de afstand, waaronder mijn zoon. Elke dag ruim 40 km van Stadskanaal naar Assen. Maar hij mag nog geen OV kaart. Als je die leerlingen nu alleen een OV kaart geeft dan hou je zeker enkele miljoenen in de staatskas. Simpel?!

Geen antwoord van de PvdA (10/7/15, kamerlid Jadnanansing)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdD (10/7/15, kamerlid Thieme)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (10/7/15, kamerlid Beertema)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de SP (10/7/15, kamerlid van Dijk)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

1 reactie


  1. ·

    Beste kamer, graag de OV-kaart anders uitvoeren. Een vast aantal ritten per jaar en geen keuze tussen weekend en doordeweeks.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *