Verkoop Reaal Vivat

verkoop

Vraag aan het CDA, D66, de PvdA en de VVD (9 april 2015, kamerlid Omtzigt, kamerlid Koolmees, kamerlid Nijboer en kamerlid de Vries)
Al jarenlang wordt vanuit China getracht en mogelijk zelfs met succes, door middel van cybercrime onze financiƫle instellingen te hacken. SNS REAAL vormt hierin geen uitzondering. Nu wordt er toegestaan dat REAAL/Vivat verzekeringen wordt verkocht aan het Chinees bedrijf Anbang en zetten we de deur voor ze open. Wie garandeert de consument dat de Chinese overheid geen inzage krijgt in onze zorgvuldig opgebouwde dossiers bij de verzekeraar? Eigenlijk zou ik de tijd moeten krijgen als deze deal doorgaat om mijn producten bij een Nederlandse maatschappij onder te brengen en mij er van te verzekeren dat mijn dossier wordt vernietigd. Ik hoop dat er kritisch naar deze op stapel zijnde verkoop wordt gekeken waarbij niet alleen wordt gekeken naar de aflossing van de staatssteun.

Antwoord van de PvdA (12/4/15, kamerlid Nijboer)
Hartelijk dank voor uw terechte vraag. De Nederlandsche Bank houdt toezicht op banken en verzekeraars. Als de verkoop doorgaat zal zij een verklaring van geen bezwaar af moeten geven. Die verklaring ziet op de financiƫle gezondheid, maar ook op de betrouwbaarheid en integriteit van de overnemende partij. Als onderdeel daarvan wordt ook de omgang met data in het onderzoek betrokken. U snijdt dus een heel terecht punt aan. Het is aan DNB om te waarborgen dat niet gebeurt wat u vreest.

Geen antwoord van het CDA (9/7/15, kamerlid Omtzigt)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van D66 (9/7/15, kamerlid Koolmees)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (9/7/15, kamerlid de Vries)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *