Overhoorsite Geen Subsidie

overhoorsite
Vraag aan het CDA, de CU, de PVV en de VVD (4 november 2016, kamerlid Rog, kamerlid Bruins, kamerlid Beertema en kamerlid Straus)
Ik zit op het Gymnasium en dit jaar zag ik dat de overhoorsite WRTS geen subsidie meer ontvangt van de overheid en dat de gebruikers van de website moeten gaan betalen om de website te gebruiken. Waarom wordt de overhoorsite WRTS niet meer door de overheid gesubsidieerd?

Antwoord van de CU (4/1/17, kamerlid Bruins)
Helaas heb ik geen antwoord. Ik weet niet onder welk programma en welke voorwaarden deze overhoorsite subsidie ontving. Ik vermoed dat dat loopt via het ministerie OCW. Het is dan ook het beste daar na te gaan wat de redenen zijn. Naar ik aanneem ging het om een tijdelijk subsidie dat nu is afgelopen.

Antwoord van de VVD (9/1/17, kamerlid Straus)
Ook ik kan je helaas geen antwoord geven op je vraag onder welke subsidieregeling dit heeft gevallen en waarom deze nu niet meer geldt. Op de website van WRTS kan ik er ook niet meer informatie over vinden. Wellicht kun je je vraag rechtstreeks aan het Ministerie van Onderwijs stellen?

Geen antwoord van het CDA (4/2/17, kamerlid Rog)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (4/2/17, kamerlid Beertema)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

3 reacties


 1. ·

  Ik zit op het gymnasium en ik zag plotseling dat Wrts voortaan betaald zal zijn, omdat de overheid geen subsidie meer geeft. Mijn vraag daarom is dan ook. Waarom is de overheid gestopt met het subsidiƫren van Wrts?

  Beantwoorden

 2. ·

  Dag Sjoerd,
  Ook ik kan je helaas geen antwoord geven op je vraag onder welke subsidieregeling dit heeft gevallen en waarom deze nu niet meer geldt. Op de website van WRTS kan ik er ook niet meer informatie over vinden. Wellicht kun je je vraag rechtstreeks aan het Ministerie van Onderwijs stellen? https://www.rijksoverheid.nl/contact/contactformulier

  Beantwoorden

 3. ·

  Ik hoop dat bezuiniging op deze subsidie heel veel heeft opgeleverd. Ik denk dat de schade niet meetbaar maar zeer groot geweest is, in ons veel woordjes in veel talen onderwijs. Kortzichtigheid en marktwerking in een tijd van hoogconjunctuur. De meest kwetsbare scholieren een bewezen hulpmiddel ontfrutselen.

  Gewoon dom, snel terugdraaien.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *