Halal Voedsel Dwang

halal
Vraag aan D66, GL, de PVV en de VVD (6 november 2016, kamerlid Pechtold, kamerlid Grashoff, kamerlid de Graaf en kamerlid Geselschap)
Graag wil ik weten of uw partij actief is vanwege het opkomend aantal zaken dat, al dan niet duidelijk vermeld, ons halal vlees opdringt? Bij mij in de buurt is een bakker die saucijs broodjes verkoopt met 100% rundvlees (in plaats van gehakt half om half). New York Pizza verkoopt geen varkensvlees meer in haar producten (ham van kalkoen). In Nederland krijgen gevangenen halal vlees voorgeschoteld. De gemeente Den Haag serveerde in stembureaus halal vlees om rekening te houden met andere culturele achtergronden dan de Nederlandse om tegemoet te komen aan een substantieel deel van de stembureauleden. En zo kan ik wel doorgaan. Dat mensen geloven is aan hen, maar ik heb er geen behoefte aan dat een geloof voor mij gaat bepalen wat ik wel en niet mag eten. Dus zou ik willen weten welke visie uw partij hierin heeft en wat zij doet om te voorkomen dat scholen, gemeenten en instellingen ons met religieus voedsel gaan opzadelen. Bij een restaurant kan ik kiezen, maar als scholier of medewerker niet.

Antwoord van D66 (9/2/17, kamerlid Pechtold)
Het assortiment van winkels, restaurants, kantines etc. kan niet worden bepaald door de politiek. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Geen antwoord van GL (7/11/16, kamerlid Grashoff)
Ik heb het superdruk met de begrotingsbehandelingen en geen tijd om alle mails te beantwoorden.

Geen antwoord van de PVV (6/2/17, kamerlid de Graaf)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (6/2/17, kamerlid Geselschap)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *