Overlast Gehandicapten

overlast

Vraag aan D66, de PvdA, de SGP en de SP (17 november 2014, kamerlid Verhoeven, kamerlid Monasch, kamerlid Bisschop en kamerlid Karabulut)
In maart 2009 zijn naast mij, in omgebouwde huurwoningen, verstandelijk gehandicapten komen wonen in een woonvorm onder de naam ‘community care’. Ooit bedacht om verstandelijk gehandicapten te huisvesten in woonwijken. Op zich niets mis mee, maar de overlast die zij veroorzaken in de buurt en zeker mij als naaste buur is in die mate dat ik geregeld mijn woning moet verlaten vanwege de enorme geluidsoverlast. Met name zeer luide muziek. Ik ben al jaren met de verhuurder (we hebben dezelfde verhuurder), de leidinggevende van de verstandelijk gehandicapten en meldingen politie bezig om dit te doen stoppen, maar na vele emails sturen en gesprekken heeft dit nog niets opgeleverd. Ik verzoek u vriendelijk toch dringend wat ik aan deze overlast kan doen, daar ik bij andere instellingen geen hulp krijg en hoop dat u mij kan adviseren en kunt aangeven welke rechten ik daar in heb. Mijn priv├ę leven wordt drastisch aangetast door deze kwestie en ik meen toch recht te hebben op een normaal woongenot.

Antwoord van de SGP (24/12/14, kamerlid Bisschop)
Het betreft hier complexe en hardnekkige problemen waar geen simpele oplossing voor bestaat. De verhuurder is verplicht om u zogenoemd huurgenot te verschaffen. Daar kan hij in dit geval ook voor zorgen, doordat uw buren ook bij hem huren. Wanneer de eerste oplossingsroutes falen, zoals gesprekken, klachten, mediation, dan kan het nodig zijn een procedure te starten tegen de verhuurder. Er zijn zaken bekend waarin de huurder zich bij de kantonrechter met succes huurverlaging heeft verzocht, wegens overlast van de buren. Een uitspraak van de rechter kan een prikkel zijn om de verhuurder in beweging te krijgen. Zolang het mogelijk is deze weg te vermijden verdient dat wat ons betreft zeker de voorkeur.

Antwoord van D66 (6/1/15, kamerlid Verhoeven)
Hartelijk bedankt voor uw vraag aan D66. Uw vraag is in goede orde ontvangen. Helaas betreft uw vraag een lokaal onderwerp. Ik raad u dan ook aan om met uw lokale fractie contact op te nemen. Zij kunnen u hopelijk verder helpen. Excuses voor het feit dat de beantwoording van uw vraag een lange tijd op zich heeft laten wachten. Ik vertrouw erop u voldoende te hebben geïnformeerd.

Geen antwoord van de PvdA (17/2/15, kamerlid Monasch)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de SP (17/2/15, kamerlid Karabulut)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *