Persoonlijk Failliet

persoonlijk

Vraag aan 50+/Baay, de CU, de PVV en de VVD (29 augustus 2014, kamerlid Krol, kamerlid Schouten, kamerlid Helder en kamerlid van Wijngaarden)
Is er iets te doen aan de regelgeving wat betreft mensen die persoonlijk failliet zijn gegaan en opnieuw willen beginnen? Ik zit al 4 en een half jaar te wachten op toelating tot de wet ‘schuldsanering en natuurlijke personen’ (WSNP) en krijg van mijn curator alleen maar te horen nog even wachten. Ik had allang in deze maatschappij iets nieuws willen beginnen. Zowel mijn initiatief als mijn relatie beginnen er hevig onder te lijden. Hoop dat er snel een oplossing in de regelgeving komt, want zo kom ik ook niet verder.

Antwoord van de VVD (3/11/14, kamerlid van Wijngaarden)
Dank voor uw vraag. Laat mij allereerst beginnen met mijn excuses aan te bieden voor de late reactie. Vervelend om te horen dat u in deze situatie zit. Op dit moment staat de regelgeving omtrent de WSNP niet op de agenda van de Tweede Kamer. Wat ik u wel kan adviseren is om contact op te nemen met het juridisch loket om te bezien of er in uw specifieke situatie iets mogelijk is. Ook kunnen zij u advies geven over het starten van eventuele juridische procedure. Via hun website hebben zij ook een informatiepagina met antwoorden op vragen over de WSNP. Zie: het Juridisch loket en schuldsanering. U zou ook telefonisch contact met het juridisch loket kunnen opnemen. Ik hoop dat zij u kunnen helpen zodat u zo spoedig mogelijk opnieuw kunt beginnen.

Geen antwoord van 50Plus (29/11/14, kamerlid Krol)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de CU (29/11/14, kamerlid Schouten)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PVV (29/11/14, kamerlid Helder)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *