Schuldhulpverlening

schuldhulpverlening
Vraag aan D66, GL, de PvdA en de VVD (21 december 2016, kamerlid Koser Kaya, kamerlid Voortman, kamerlid Yücel en kamerlid Moors)
Ik heb in april een aanvraag gedaan bij de gemeente Geertruidenberg voor schuldhulpverlening. De aanvraag is doorgezet naar de Kredietbank. Nu is de Kredietbank aan de slag gegaan ermee, dat is goed. Maar waarom duurt het allemaal zo lang voordat de schuldeisers accoord hoeven te geven. Ze wachten tot de tijd verstreken is en dan opnieuw dingen op gaan vragen. Om zo mogelijk meer uitstel te krijgen en het nog veel langer kan gaan duren. Zo is mijn casemanager sinds april al bezig om erin te komen. Nu is nog niest geregeld, waardoor we nog verder in de problemen komen, omdat we veel te weinig bestedingsruimte krijgen tot het geregeld is.

Antwoord van GL (25/1/17, kamerlid Voortman)
Steeds meer mensen hebben schulden. Dat is een zorgelijke ontwikkeling. De overheid moet mensen helpen om snel uit de schulden te komen, of beter nog, te voorkomen dat zij schulden krijgen. Hoe langer het duurt om schulden aan te pakken, hoe meer de schulden oplopen. Daarom is het belangrijk dat snel afspraken worden gemaakt met schuldeisers en zij zo snel mogelijk akkoord geven.
Naast preventie en snelheid vindt GroenLinks dat de overheid zelf aan zet is om de schulden minder te verergeren. De preferente positie van de overheid, de bronheffing en de speciale bevoegdheden van de Belastingdienst zorgen ervoor dat mensen niet uit de schulden kunnen komen, maar deze juist erger worden. Ondanks de begeleiding die zij van gemeenten krijgen. GroenLinks wil dat daar een einde aan komt.
Reactie vraagsteller: Blijft de vraag open staan, hoe lang mogen de schuldeisers wettelijk erover doen.

Geen antwoord van D66 (21/3/17, kamerlid Koser Kaya)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de PvdA (21/3/17, kamerlid Yücel)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geen antwoord van de VVD (21/3/17, kamerlid Moors)
Na 3 maanden en twee keer rappelleren is geen antwoord ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *